Službeno predstavljen Meizu MX6 s 5.5-inčnim ekranom

Prvi telefon na svijetu sa Sony IMX386 CMOS senzorom.

Monika Nožić Monika Nožinić | 20.07.2016. / 10:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon brojnih nagađanja i glasina, specifikacije novog flagship telefona kompanije Meizu službeno su potvrđene na jučerašnjem događanju u Pekingu.

Novi model pod nazivom Meizu MX6 ima jednodijelno metalno kućište, debljine 7,25mm u koje je smješten vrlo solidan hardver.

Kao što se i očekivalo, tu je 5.5-inčni incell LCD ekran s 1080p rezolucijom i TDDI tehnologijom koja poboljšava osjetljivost na dodir. Telefon pokreće Helio X20 chipset, s desetojezgrenim procesorom i 4GB RAM-a.

Zanimljiva je i glavna kamera telefona, a u pitanju je 12MP Sony IMX386 1/2.9" senzor sa pikselima veličine 1.4µm te s otvorom blende f/2.0. Kamera ima autofokus s faznom detekcijom i dual-tone blic. S prednje strane nalazi se kamera s 5 MP senzorom koja će odgovarati svim ljubiteljima selfie fotografija.

Ostatak karakteristika telefona uključuje 32GB skladišnog prostora, dual-SIM podršku, LTE Cat.6 povezanost, bateriju kapaciteta 3060mAh s podrškom za brzo punjenje i najnovije Flyme sučelje bazirano na Marshmallow platformi.

Meizu MX6 bit će dostupan u sivoj, zlatnoj i srebrnoj boji, a u prodaji će se naći od 30. srpnja. Cijena telefona iznosi 299 dolara.

Izvor: GSMArena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti