Službeno predstavljen novi HTC 10

Tajvanska kompanija predstavila je svoj novi premium smartphone – HTC 10.

Monika Nožić Monika Nožinić | 13.04.2016. / 06:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Predstavljanjem najnovijeg pametnog telefona HTC je napokon otkrio čime se točno kompanija bavila u zadnjih 12 mjeseci. Uz razvojni proces zasnovan na povratnim informacijama korisnika i velikom pažnjom posvećenom detaljima, novi flagship HTC 10 pametni telefon donosi sve što se može poželjeti od najboljeg uređaja u premium klasi.

Kao što je već poznato, uređaj ima aluminijsko kućište, prednji stakleni dio i pokreće ga najnovija generacija procesora – Qualcomm Snapdragon 820 s unaprijeđenom 4G LTE tehnologijom i 4 GB RAM-a. Interna memorija u osnovnom modelu sadrži 32 GB prostora, a u ponudi će biti i model sa 64 GB.

Uređaj je projektiran na način da može izdržati svakodnevne udarce, potrese i ogrebotine - na više od 168 sati podvrgnut je ekstremnim temperaturnim testovima u rasponu od -20 ° C do 60 ° C, uz više od 10 000 ciklusa testova na padove, savijanja, ogrebotine i podložnost koroziji.

S optički stabiliziranim objektivima i povećanim otvorom blende (f / 1,8) na prednjoj i zadnjoj kameri, većim senzorima, bržim laserskim autofokusom na glavnoj kameri, širokokutnim objektivom i blicem na prednjoj UltraSelfieTM kameri, ovaj pametni telefon omogućuje snimanje oštrih fotografija visoke rezolucije u uvjetima slabog osvijetljenja.

HTC kombinira 4K videozapis sa 24-bitnim stereo Hi-Res formatom snimanja zvučnih zapisa koji bilježi 256 puta više detalja nego standardni zapis za snimanje zvuka, i to na dvostruko širem opsegu frekvencija. Aplikacije se pokreću dvostruko brže, dok quad HD ekran nove generacije prikazuje 30% više boja.

U telefon je ugrađen biometrijski senzor koji prepoznaje otisak prsta iz gotovo bilo kojeg kuta, otključava uređaj za 0,2 sekunde, a ima razvijen algoritam pomoću kojeg vremenom sve brže i preciznije očitava otisak prsta korisnika.

Dolazi sa Boost+ sustavom koji je osmišljen kako bi ubrzao telefon, smanjio potrošnju baterije i osigurao efikasne sigurnosne opcije te mogućnosti za upravljanje aplikacijama.

Među njima su i smart boost, funkcija koja automatski optimizira memoriju telefona, game battery booster koja smanjuje potrošnju energije tijekom igranja igrica, kao i novi Power Botics sustav koji automatski otkriva i zatvara aplikacije koje koriste previše energije, što produžava trajanje baterije za 30% i sa samo jednim punjenjem omogućuje do dva dana korištenja.

Funkcija App Lock u okviru Boost + sustava pruža dodatnu zaštitu omogućavajući korisniku da zaključa aplikaciju koju je odabrao, dok App Manager pruža rješenje u slučajevima kada aplikacija "zablokira".

HTC 10 dolazi i s punjačem za brzo punjenje, 3.0 Rapid Charger, koji bi bateriju kapaciteta 3000 mAh trebao napuniti i do 50% u roku od 30 minuta.

Uz novi, posebno kreirani HTC-ov Freestyle izgled ekrana (Freestyle Layout) sada možete biti kreativni i ikone staviti na koje god mjesto želite. 

HTC 10 na tržištu će biti dostupan od svibnja 2016. u dvije nijanse, Carbon Grey i Glacier Silver.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti