Snapchat otvara vrata proširenoj stvarnosti

Snapchat bi danas trebao predstaviti svoju novu priču u virtualnoj stvarnosti

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 03.10.2017. / 07:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prije otprilike godinu dana Snapchat je predstavio svoje unikatne i specijalizirane naočale nazvane Spectacles koje, nažalost, nisu postigle globalni uspjeh, barem ne u onolikoj mjeri u kolikoj je to sama kompanija očekivala. Iako su se u Snapchatu upravo posljednjih godinu dana borili s popriličnim problemima, nisu odustali, nastojali su zadržati postojeće korisnike, privući nove, a da bi u tome uspjeli nužnost je, naravno, praćenje modernih trendova. Jedan od tih trendova svakako je i virtualna ili proširena stvarnost.

I upravo danas Snapchat bi trebao predstaviti novu uslugu temeljenu na virtualnoj stvarnosti, iako je u ovom trenutku nejasno o čemu se zapravo radi. Na web-adresi art.snapchat.com pojavila se misteriozna fotografija Central Parka iz New Yorka uz sat koji odbrojava i koji sugerira da bi se večeras trebalo dogoditi nešto posebno kada je Snapchat u pitanju. Sigurno je riječ o proširenoj stvarnosti, ali u kojem obliku ona stiže na Snapchat, u ovom je trenutku nepoznato, premda su krenule ozbiljne rasprave i pokušaji razotkrivanja.

Otkriveno je tako da je Snapchat poslao poruku umjetnicima, među kojima je i Jeff Koons, američki likovni umjetnik, poznat po prikazivanju banalnih statua od nehrđajućeg čelika i visokog sjaja. Njegove su instalacije “pobacane” na neke od najpoznatijih svjetskih destinacija, poput spomenutog New Yorka, Londona, Pariza… Pojavili su se i videozapisi koji su u međuvremenu uklonjeni, no nema nikakve dvojbe da Snapchat ulazi u proširenu stvarnost. I to danas.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti