Šok i nevjerica: Windowsi bi uskoro mogli vrtjeti i Android aplikacije?

U Microsoftu zasad ne otkrivaju što će se i kad točno mijenjati, ali čini se kako bi 2021. mogla biti velika godina za Windowse.

Martina Čizmić | 26.11.2020. / 10:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dugo vremena Microsoft je dizao nos na sve što nije bilo Windows. Jer, po njima, svi ostali bili su manje vrijedni. No posljednjih godina ta se filozofija mijenja i Microsoft postaje sve otvoreniji i za otvoreni kod, ali i za suradnju s drugim operativnim sustavima.

Posljednje glasine koje su se ovih dana pojavile govore kako bi već sljedeće godine korisnici mogli na svojim Windows računalima koristiti Android aplikacije.

Tako navodno Microsoft planira ažurirati svoje sustave kako bi korisnici mogli direktno na svoja računala preuzimati instalacijske pakete za aplikacije u Androidu. To su mogli i sad, ali im je za pokretanje tih aplikacija trebao poseban program (emulator), što nije uvijek bilo baš najsretnije rješenje.

Prema informacijama do kojih je došao Windows Central, Microsoft planira integrirati Android aplikacije u operativni sustav Windows 10 do jeseni 2021. To bi ujedno značilo i velike promjene u samom operativnom sustavu, ali i otvorilo prostora za nove mogućnosti i stvaranje univerzalnog ekosustava.

Pitanje je samo što o tim Microsoftovim planovima misle u Googleu. Naime, oni su uložili mnogo vremena i novca u razvoj vlastitog operativnog sustava za računala (ChromeOS), koji već može bez problema pokretati aplikacije temeljene na Androidu.

No s obzirom na to da su sve te informacije zasad još na razini glasina i nagađanja jer u Microsoftu ne žele ništa otkrivati, čini se kako ćemo na više informacija morati pričekati do sljedeće jeseni.

Izvor: WIndows Central

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti