Sony ne odustaje: Stigao novi Xperia E5 telefon

Telefon odličnih karakteristika i pristupačne cijene.

Monika Nožić Monika Nožinić | 01.06.2016. / 11:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon nekoliko solidnih modela iz E serije japanski je div pripremio novi model koji bi mogao postati pravi hit.

Kad je Sony u pitanju jedno je sigurno – koji god telefon odaberete, dobit ćete kvalitetan i pouzdan uređaj, no zašto Sony nije uspješniji, teško je reći.

Kompanija je jučer objavila novi pametni telefon u svojoj ponudi - Xperiu E5 koja donosi legendarni Sony dizajn i performanse koje olakšavaju svakodnevni život.

 Osnovne karakteristike koje odlikuju novi Sony Xperia E5 telefon su 720p zaslon dijagonale 5 inča, 1.5 GB RAM i 16 GB memorije, do 200 GB microSD memorije i iMediatek MTK6735 sa četiri 1.3GHz Cortex-A53 jezgre. Kamera s prednje strane ima čak i frontalni blic, uz rezoluciju od pet megapiksela. Zadnja kamera ima 13 megapiksela i podržava autofokusiranje, a od dodatnih opcija ima HDR, čist zoom do 3x te kontinuirano ili fokusiranje na dodir ekrana.

"Xperia E5 predstavlja novi i beskompromisni pristup sposobnostima pametnog telefona na ovom tržištu", izjavio je Tsutomu Sato, direktor produkt marketinga u kompaniji Sony Mobile. "Riječ je o zaista savršenom uređaju za sve one koji traže pristupačnu cijenu za sjajne performanse, tehnologiju kamere i vrhunski dizajn telefona."

Što se opcija za povezivanje tiče, tu je gotovo sve: LTE, GSM i 3G, Wi-Fi, NFC, FM Radio, GPS, Bluetooth, USB... Telefon je kompaktnih dimenzija, težak 147 grama, a unutra krije bateriju kapaciteta 2 700 mAh koja, prema Sonyjevim testovima, može izdržati i do dva cijela dana.

Xperia E5 na tržište Europe, Latinske Amerike, Bliskog Istoka i Afrike stiže početkom srpnja ove godine, s Android M softverom nove generacije i po cijeni od oko 199 eura.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti