Sony predstavio tri nova Xperia pametna telefona

Najjači model koji je Sony jučer predstavio ima 5 inčni Full HD ekran, radi na Snapdragonu 820, ima 3GB RAM-a i 23MP kameru s novom tehnologijom za fokusiranje objekata u pokretu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.02.2016. / 08:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako je prošle godine bilo govora o tome kako bi Sony mogao ugasiti svoju mobilnu diviziju i odustati od daljnjeg razvoja pametnih telefona, čini se da od toga ipak neće biti ništa te će Sony nastaviti s razvojem telefona i tableta. Ova kompanija jučer je na mobilnom sajmu u Barceloni predstavila nove adute na mobilnom tržištu – umjesto novog modela iz Xperia Z serije, predstavili su tri nova Xperia X telefona (Xperia X, Xperia X Performance i Xperia XA), od kojih je najjači model Performance koji bi trebao konkurirati najjačim uređajima na tržištu.

Xperia Performance dolazi s procesorom koji pokreće i najnovije modele smartphonea iz Samsunga i LG-a (Snapdragon 820), ima 3GB RAM-a, 5 inčni ekran Full HD rezolucije, senzor otisaka prstiju te 32GB memorije koja se dodatno može proširiti microSD memorijskim karticama. Model Xperia X također ima Full HD ekran dijagonale 5 inča, 3GB RAM-a, senzor otisaka prstiju i 32GB prostora za pohranu podataka koji se mogu proširiti microSD karticama, ali radi na slabijem Snapdragon 650 procesoru. Oba ova telefona imaju 23MP kameru koja dolazi s novom tehnologijom 'prediktivnog hibridnog autofokusa' koja prati objekte u pokretu i predviđa njihov smjer kretanja te prema tome prilagođava fokusiranje kako bi fotografije objekata u pokretu bile što kvalitetnije i oštrije.

Najslabiji model kojeg je ova kompanija jučer predstavila i koji će, naravno, biti cjenovno najpovoljniji, jest Xperia XA – ovaj smartphone također ima ekran dijagonale 5 inča, ali ekran ima nižu 720p rezoluciju, radi na MediaTek MT6755 procesoru, ima 2GB RAM-a i 13MP kameru. Xperia XA ima i manje interne memorije (16GB), no kao i ostala dva modela, ima utor za memorijske kartice. Operativni sustav na sva tri nova Sonyjeva telefona jest Googleov Android, verzija 6.0 Marshmallow, a iz Sonyja hvale i baterije ovih uređaja koje bi, barem prema njima, trebale izdržati dva dana između punjenja.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti