Srce i ovog ljeta organizira niz besplatnih online tečajeva za jačanje digitalnih vještina

Tečajevi su dostupni svima i pokrivaju široko područje od uvoda u uporabu računala i uredskih alata do naprednijh znaja poput web tehnologije i statističkog softvera.

Martina Čizmić | 09.07.2020. / 16:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sustav obrazovanja, kako formalnog tako i neformalnog, prošlih je mjeseci doživio velike promjene. Održavanje nastave u uobičajenim uvjetima postalo je nemoguće, a učenje i poučavanje gotovo u potpunosti su preneseni u online okruženje.

Već dugi niz godina Srce nudi online tečajeve, jer smo dio ponude informatičkog obrazovanja željeli učiniti dostupnima i korisnicima koji nisu u mogućnosti pohađati tečajeve u učionicama. Upravo ta fleksibilnost koju online tečajevi pružaju, u uvjetima u kojima trenutačno živimo i učimo, omogućila je da online okruženje postane „prostor“ u kojem se polaznici na potpuno siguran način mogu posvetiti usvajanju novih znanja i vještina.

Srce nudi velik izbor online tečajeva koji su besplatni i svima dostupni putem sustava za e-učenje tečajeva Srca. Ti vam tečajevi mogu pomoći da se upoznate ili proširite svoja znanja o uporabi računala i uredskih alata (Word, Excel, PowerPoint i Access) te drugim područjima uporabe informacijsko-komunikacijskih tehnologija, kao što su područje web-tehnologija ili uporabe statističkog softvera R.

Na tečajeve se studenti i članovi akademske zajednice prijavljuju uporabom svojeg elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr, a korisnici sustava e-Građani uporabom Nacionalnog identifikacijskog i autentikacijskog sustava (NIAS). Svi drugi zainteresirani polaznici mogu se prijaviti otvaranjem lokalnog korisničkog računa. Nakon završenog tečaja, polaznici dobivaju mogućnost preuzimanja ili ispisivanja potvrde o završnom tečaju, a bit će im dodijeljena i digitalna značka.

Srce ima i bogato iskustvo u izradi obrazovnih materijala za održavanje u učionici. Većina materijala koji se koriste za izvođenje nastave u učionici (priručnici i radne datoteke) dostupni su u otvorenom pristupu na mini-portalu Srce i otvoreno obrazovanje.

Ti materijali mogu poslužiti za samostalno učenje ili korištenje u online nastavi, a pokrivaju širok raspon IT tema kao što su uporaba multimedijskih alata (GIMP, Audacity, Inkscape, Shotcut), web-tehnologija (Python, Ruby, SQL, HTML. CSS, JavaScript, PHP) te sistemske administracije (Linux i Windows).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti