Steve Wozniak pokreće edukacijsku online platformu

Steve Wozniak, zajedno s privatnom školom iz Texasa pokreće online edukacijsku platformu s kojom želi ljudima omogućiti stjecanje digitalni vještina

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.10.2017. / 07:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Naš cilj je educirati i osposobiti ljude u digitalnim vještinama koje će im omogućiti pronalaženje posla bez da uz takvu edukaciju moraju godinama biti u dugu, ovako je suosnivač Applea Steve Wozniak najavio pokretanje Woz U online edukacijske platforme koji bi trebala omogućiti stjecanje digitalnih vještina kakve se danas traže u tehnološkoj industriji.

Dodao je kako se ljudi često boje odabrati karijeru u tehnološkom sektoru jer misle da nisu dovoljno dobri, no Woz "zna da oni to mogu" i želi im pokazati kako. Cijeli život radio sam kako bi izgradio, razvio i stvorio bolji svijet kroz tehnologiju i oduvijek sam poštovao edukaciju. Sada je vrijeme za Woz U i tek počinjemo.

Wozniak se nada kako će se s vremenom ova edukacijska platforma proširiti na 30 fizičkih lokacija diljem svijeta i na tečajeve koji uključuju sve povezano s tehnologijom – od softverskog inženjerstva i informacijskih tehnologija do cyber sigurnosti, razvoja mobilnih aplikacija itd. Još je nejasno hoće li ovi tečajevi biti besplatni ili će se naplaćivati jer na internetskoj stranici Woz U-a nema te informacije, no kako je njegov partner u ovom projektu privatna škola Southern Careers Institute, tečajevi (ili bar dio njih) vjerojatno neće biti besplatni.

Osim same edukacije, ova platforma omogućuje pristup i tehnološkim kompanijama koje putem nje mogu tražiti nove zaposlenike i educirati ih, a Wozniak se nada kako će u budućnosti pokrenuti i akceleratorski program za perspektivne startup kompanije. Konačni cilj Wozniaka jest povećati interes za STEM karijere – nešto što nam je u Hrvatskoj jako dobro poznato i što već neko vrijeme pokušava napraviti Nenad Bakić.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti