Stiže Max, Xiaomijev najveći phablet

Xiaomi bi uskoro trebao predstaviti phablet s dijagonalom ekrana od čak 6,4 inča koji bi trebao raditi na Snapdragonu 820

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.04.2016. / 09:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Umjesto kupovine pametnog telefona i tableta, sve više korisnika odlučuje se za kupovinu phableta, hibrida ovih mobilnih uređaja koji su dovoljno veliki da zamjene tablete, ali su i dalje dovoljno kompaktni da ih se može nositi u džepovima. Brojne kompanije do sada su predstavila phablete različitih dijagonala ekrana (neki phableti čak su imali ekrane dijagonale 7 inča), a u posljednje vrijeme većina najpopularnijih uređaja ima ekrane između 5,5 i 5,7 inča. Najpopularniji phableti na svijetu su Samsungovi modeli iz Note serije (čak je i prošlogodišnji Edge+ model imao 5,7 inčni ekran) te Appleov iPhone 6/6S Plus – korisnicima kojima žele kvalitetan mobilni uređaj koji mogu koristiti kao tablet i s njim telefonirati, a navedeni modeli s ekranima manjim od 6 inča su im premali, Xiaomi priprema model Max koji bi se uskoro trebao pojaviti na tržištu.

Iz Xiaomija su na internetu organizirali glasovanje u kojem su korisnici trebali odrediti ime njihovog phableta te je od ponuđenih imena (Xiaomi Pro, Xiaomi Plus, Xiaomi Big i Xiaomi Max), najviše glasova dobio Xiaomi Max. Iako iz ove kompanije još nisu objavili službene informacije oko opcija koje će imati ovaj uređaj, zahvaljujući glasinama objavljenim na GSM Areni i drugim tehnološkim portalima saznali smo što možemo očekivati od ovog uređaja. Xiaomi Max tako bi trebao imati ekran dijagonale čak 6,4 inča rezolucije 1,440 x 2,560 piksela, pokretat će ga Qualcommov Snapdragon 820 procesor (koji pokreće najjače Androide predstavljene ove godine), vjerojatno će imati 32GB memorije, uz dodatni utor za memorijske kartice te senzor za otiske prstiju.

Xiaomi je na najpopularnijoj društvenoj mreži u Kini (Weibo) otvorio i poseban profil za ovaj telefon tako da će na njemu vjerojatno objavljivati nove informacije vezane uz Max. Onima koji traže ovako velike telefone, vjerojatno najzanimljivija bit će informacija o cijeni, a s obzirom kako je riječ o Xiaomiju, možemo očekivati manju cijenu u odnosu na konkurentske kompanije i uređaje.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti