Stiže nasljednik jednog od najboljih prijenosnih računala

Surface Book jedan je od najboljih prijenosnika na svijetu, a njegov nasljednik dolazi s ekranom više rezolucije i snažnijim hardverom

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.05.2016. / 09:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dok je većina tehnoloških kompanija predstavljala tablete s kojima su pokušali konkurirati Appleovom iPadu, Microsoft se odlučio na malo drugačiju strategiju i prije nekoliko godina predstavio hibridni uređaj Surface Pro, koji je kombinacija klasičnog tableta i prijenosnog računala. Svakom novom generacijom Surface Pro bio je sve bolji uređaj koji je postao zanimljiv velikom broju korisnika, a prošle godine ova je kompanija predstavila Surface Book, prijenosnik kojem se ekran također može odvojiti od tipkovnice i koristiti kao tablet. Veliki broj korisnika i tehnoloških novinara bio je oduševljen ovim uređajem koji je za mnoge jedan od najboljih prijenosnika na svijetu i veliki konkurent Appleovim MacBook Pro prijenosnicima. Microsoftovi inženjeri već neko vrijeme rade na njegovom nasljedniku kojeg, prema trenutnim glasinama možemo očekivati već tijekom sljedećeg mjeseca, no najvjerojatnije to će ipak biti u drugoj polovici godine.

U ovoj kompaniji vjerojatno se neće odlučiti na neke revolucionarne promjene, već možemo očekivati snažniji hardver i ekran veće rezolucije, kao i USB Type-C priključak. Dijagonala ekrana trebala bi ostati ista (13.5 inča), no zato će ekran Surface Booka 2 imati 4K rezoluciju, a ovaj uređaj trebao bi imati i Intelove Core i5 i Core i7 procesore sedme generacije (Kaby Lake) – riječ je o snažnijim i energetskim učinkovitijim procesorima u odnosu na aktualne Skylake procesore. Treba napomenuti kako će se ovi procesori na tržištu pojaviti u drugoj polovici godine tako da, ako novi Surface Book zaista bude radio na njima, početak njegove prodaje ne treba očekivati tijekom sljedećih mjeseci, već vjerojatnije krajem godine. Cijena novog prijenosnika vjerojatno će biti ista kao i prvog modela Surface Booka koja se kreće od 1,500 dolara za osnovni model.  

Izvor: GSM Arena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti