Stiže novi Huaweijev telefon s 4 kamere

Uskoro stižu tri nova Huawei Mate 10 telefona, a model Mate 10 Lite trebao bi imati čak četiri kamere – dvije sa stražnje strane i dvije s prednje strane telefona

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.09.2017. / 16:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon Samsunga i Applea koji su u kolovozu i rujnu predstavili nove top modele pametnih telefona, listopad je rezerviran za novitete iz Googlea i Huaweija, kompanije koja je nedavno prestigla Apple i postala druga najveća mobilna kompanija na tržištu. O pametnim telefonima, kao i ostalom hardveru kojeg će Google predstaviti 4. listopada znamo već gotovo sve, a posljednjih dana objavljene su i informacije o nadolazećim modelima Huawei Mate pametnih telefona. Zanimljivo, iz Huaweija su još u srpnju najavili kako će Mate 10 biti napredniji telefon od novog iPhonea (iako tada, naravno, iPhone nije bio predstavljen), a ova kompanija predstavit će tri modela ovog uređaja – Mate 10, Mate 10 Pro i Mate 10 Lite.

Glasine o ovim uređajima već neko vrijeme kruže internetom, a posljednje informacije koje je objavio Evan Blass kažu kako će Mate 10 Lite imati čak četiri kamere – dvije sa stražnje i dvije s prednje strane.

 

 

Ovaj smartphone tako će sa stražnje strane imati kameru rezolucije 16MP i dodatnu kameru rezolucije 2MP , dok će s prednje strane imati jednu 13MP kameru te također dodatnu 2MP kameru. Druga kamera trebala bi omogućiti posebne efekte poput zamućenja pozadine, što će omogućiti snimanje atraktivnijih fotografija i, što je mnogima najvažnije, atraktivnijih selfija.

Što se opcija samog telefona tiče, imat će 5,9 inčni Full HD ekran kojeg će pokretati 2,36GHz Kirin 659 procesor, 4GB RAM-a te bateriju kapaciteta 3340mAh koja bi trebala bez problema izdržati jedan dan korištenja.

Huawei će nove telefone, uključujući i Mate 10 Lite predstaviti na konferenciji koja će se održati 16. listopada pa ćemo napokon moći vidjeti hoće li ovi uređaji zaista moći konkurirati novim modelima iPhonea, kako su to ranije najavili iz ove kompanije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti