Stiže Samsungov najjači phablet

Samsung trenutno testira dvije verzije Galaxy Notea 6, phableta kojeg će predstaviti krajem kolovoza ili početkom rujna i koji će raditi na Androidu N

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.04.2016. / 09:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung je s mobilnim uređajima iz Galaxy Note serije pokrenuo tržište phableta te, iako su mnogi prije nekoliko godina govorili kako su takvi telefoni preveliki i nezgodni za nošenje u džepovima, pokazalo se da brojni korisnici traže baš takve uređaje koji će im zamijeniti klasične pametne telefone i tablete. Godinama su upravo Galaxy Note modeli bili najpopularniji i najprodavaniji na tržištu, a najvećeg konkurenta dobili su u rujnu 2014. kada je Apple predstavio iPhone 6 Plus s 5,5 inčnim ekranom.

Samsung će ove godine predstaviti novu generaciju modela Note (kao i svake godine, predstavljanje očekujemo krajem kolovoza ili početkom rujna), a informacije GSM Arene kažu kako trenutno testiraju dva modela Notea 6 i uskoro bi se trebali odlučiti za model koji će krenuti u proizvodnju. Oba modela koja trenutno testiraju imaju ekrane dijagonale 5,8 inča rezolucije 2,560x1,440 piksela, s tim da jedan model ima klasičan, ravan ekran, dok drugi model ima zakrivljen ekran poput modela iz Edge serije. Ova kompanija prošle je godine predstavila Galaxy Note 5 i S6 Edge+ – oba modela imala su 5,7 inčne ekrane (Note je imao ravan, a Edge zakrivljen ekran), no čini se kako će ove godine promijeniti taktiku i predstaviti samo jedan uređaj s velikim ekranom. Što se hardvera tiče, možemo očekivati snažan procesor (spominje se novi Samsungov Exynos 8 Octa ili posljednja verzija Snapdragona), čak 6GB RAM-a, 12MP kameru, senzor otisaka prstiju i bateriju kapaciteta 4,000mAh.

Za pohranu podataka Samsung će ugraditi 32GB memorije, a bit će dostupan i utor za microSD memorijske kartice tako da ne bi trebao biti problema s pohranom velike količine fotografija, videozapisa i glazbe. S obzirom kako se predstavljanje ovog telefona očekuje nakon službenog predstavljanja nove verzije Googleovog operativnog sustava, Galaxy Note 6 trebao bi raditi na Androidu N. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti