Što može pametan sat koji košta svega 100 kuna?

Danas, kada malo bolje razmislimo, teško je kupiti neki gadget za 100-injak kuna koji zapravo radi nešto.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 19.01.2016. / 07:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako je 100 kuna malo u svakom pogledu, čak i ako idete u trgovinu, postoje stvari koje zapravo mogu raditi nešto iako koštaju mizernih 100 kuna. Jedna od tih stvari zove se Ulefone uWear i spada u kategoriju pametnih satova.

Na prvu ćete pomisliti da za 100 kuna ne može biti nešto dobro, što je djelomično točno, no uWear zapravo može dosta stvari i ne razlikuje se previše od drugih niskobudžetnih pametnih satova koji koštaju i do nekoliko puta više. Naime, rezolucija ekrana jest dosta loša 128 x 128, na ekranu od 1.44 inča to izgleda kao stariji mobitel, no s druge strane, pomoću ovog uređaja možete obaviti pozive, primiti iste, pregledavati poruke s WhatsAppa, pratiti koliko ste prehodali, kakva vam je kvaliteta sna i podsjetit će vas da se morate ustati iz stolice nakon određenog vremena.

Također, uređaj ima push notifikacije, pa tako na satu možete pratiti što se događa na Twitteru, Facebooku, G-Mailu ili WhatsAppu bez da posežete za vašim telefonom.

Uz sve to, sat je vodootporan i dolazi sa sportskim remenom sličnim kakvog ima Apple Watch. UWear ima još nekoliko zgodnih mogućnosti kao što su pregled poruka i zvanje, remote kamera i upravljanje glazbom, te mehanizam koji će spriječiti da ne zaboravite vaš telefon.

Sve u svemu, od uređaja ne možete očekivati čuda, no dati 100 kuna je stvarno čisto solidna cijena. Više informacija možete potražiti na ovom linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti