Sve više informacija: Evo što možemo očekivati od novog iPhonea

Apple će u prvoj polovici rujna predstaviti nove modele svojih telefona – iPhone 6S i 6S Plus, dok će model 6C vjerojatno odgoditi za sljedeću godinu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.06.2015. / 09:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Apple će nove modele iPhonea predstaviti za manje od tri mjeseca te brojne ljubitelje ove kompanije zanima čime će ih Tim Cook i ekipa iznenaditi. S aktualnim modelima Apple je ispunio sva očekivanja tržišta te su veliki ekrani, snažan hardver i odlična kamera privukli milijune ljudi koji su stare modele iPhonea, ali i Androide zamijenili s iPhoneom 6 i 6 Plus. Modeli koje će ova kompanija predstaviti u prvoj polovici rujna i čija bi prodaja navodno trebala početi 25. rujna neće donijeti tako velike novitete kakve su 'šestice' donijele u odnosu na iPhone 5S, no glasine koje su do sada objavljene govore nam da će najbolji telefon na svijetu (iPhone 6 zajedno s LG-em G3 početkom godine proglašen je najboljim smartphoneom na svijetu) postati još bolji te će dobiti neke nove odlične opcije. Posljednje je informacije o Appleovim mobilnim uređajima objavo analitičar Ming-Chi Kuo iz KGI Securitiesa čije su se informacije u prošlosti većinom pokazale točnima tako da zaista možemo očekivati kako će novi modeli iPhonea imati sve opcije koje je naveo u objavi klijentima svoje kompanije. On tako kaže kako će za iPhone 6S i 6S Plus Apple djelomično slijediti dizajn i materijal s Apple Watcha, odnosno da će aluminij kakav se koristi u sportskom modelu njihovog sata zamijeniti aluminij s aktualnih modela telefona od kojih je 60 posto izdržljiviji.

Također, novi bi modeli trebali biti malo širi i viši, ali i za 0,2mm tanji, očekujemo još bolju stražnju kameru i prednju kameru koja bi trebala biti idealna za selfije, a korisnicima bi na raspolaganju trebala biti još jedna boja – 'rose gold', o čemu su ranije ove godine već pisali novinari The Wall Street Journala. Najveći novitet koji bi mogli očekivati i na tabletima ove kompanije, odnosno možda i na većini pametnih telefona u budućnosti jest Force Touch tehnologija koju su predstavili na svom pametnom satu i posljednjim modelima prijenosnika. O implementaciji ove tehnologije u nove Appleove telefone piše se već nekoliko mjeseci te je gotovo sigurno da će iPhone 6 i 6 Plus imati ovu tehnologiju putem koje će ekran prepoznati kada netko samo dodirne ekran, odnosno kada ga netko malo jače pritisne. Ovi modeli bit će opremljeni s novom verzijom Appleovog mobilnog operativnog sustava iOS 9 koja je predstavljana početkom ovog tjedna i koja ne donosi nikakvu revoluciju, ali će zato donijeti brojna poboljšanja u Appleovom softveru. Inače, osim ovih modela, mrežom su kružile glasine i o iPhoneu 6C, jeftinijem plastičnom telefonu s ekranom dijagonale 4 inča, no ako ga Apple i predstavi, to će vjerojatnije biti tek 2016. godine.

Izvor: Business Insider

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti