Tech Boost program traži nove kandidate: U 8 tjedana naučite sve što trebate za pokretanje startupa

Program će poduzetnicima omogućiti razvoj inovativnih poduzetničkih ideja, pripremu za skaliranje i za susret s investitorima rizičnog kapitala.

Martina Čizmić | 27.08.2020. / 11:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije i Poduzetnička akademija fonda EFSE (European Fund for Southeast Europe) u partnerstvu s jednim od najjačih svjetskih akceleratora Startup Wise Guys iz Estonije otvorili su natječaj za poduzetnike i projektne timove za sudjelovanje u programu Tech Boost.

Tech Boost je predakceleracijski program koji traje osam tjedana i obuhvaća online edukacije o razvoju poslovanja, investicijama, prodaji, uspješnom pitchingu i raznim drugim poduzetničkim temama važnima za održivi razvoj i rast. Program uključuje online i onsite mentorstvo te završava intenzivnim kampom u dvorcu Bračak kraj Zaboka.

Ako tražite kapital – stvorite kapital. Ako želite privući vrijednost – stvorite vrijednost. Tech Boost program u sebi sadrži „tips&tricks“ kako to uspjeti. Uz putokaze, koristimo međunarodne i „domaće“ stručnjake te prenosimo životne lekcije uspješnih poduzetnika. Uz Startup Wise Guys u Tech Boost programu pomažemo u održivom poslovanju tvrtke – fokus ne stavljamo na privlačenje investitora, već na održiv poslovni model koji stvara dodanu vrijednost, ističe Helena Matuša iz Zagorske razvojne agencije.

Program će poduzetnicima omogućiti razvoj inovativnih poduzetničkih ideja, pripremu za skaliranje i za susret s investitorima rizičnog kapitala. Svi sudionici programa sudjelovat će sljedeće godine na Entrepreneurship Tournament, natjecanju poduzetnika početnika u Sarajevu, koji organizira EFSE kao nositelj ovog programa.

Program predakceleratora namijenjen je earyl-stage startupovima te razvojnim timovima koji su spremni posvetiti svoje vrijeme razvoju svoje tvrtke te se izboriti za regionalni i međunarodni uspjeh. U idealnom slučaju, startup bi trebao biti u ranoj fazi razvoja MVP-a ili imati nacrt MVP-a.

Programi poput ovog pomažu osvještavanju poduzetnika o postojanju dodatnih izvora financiranja, a timovi koji prolaze kroz ovakvu edukaciju postaju spremni za razgovor s investitorima i ubrzavanje rasta svojih kompanija. Program Tech Boost koncipiran je kao kombinacija osvještavanja, informiranja i edukacije i kao takav je primjeren domaćim poduzetnicima. Sretni smo što imamo priliku sudjelovati u programu kao mentori i upoznati timove i perspektivne osnivače u koje bismo mogli investirati, ističe Stevica Kuharski, principal iz Fil Rouge Capitala.

U evaluaciji sudionika sudjeluju predstavnik Poduzetničkog centra, Zagorske razvojne agencije, visoka povjerenica World Business Angels Investment Foruma Hrvatska, estonskog akceleratora Startup Wise Guys i EFSE fonda. Svi sudionici bit će obaviješteni o ishodu prijave.

Prijaviti se mogu svi poduzetnici i projektni timovi s inovativnim tehnologijama ili mogućnošću širenja na inozemna tržišta s područja Republike Hrvatske. Prijave su otvorene do 6. rujna 2020. godine. Prijavni obrazac koristit će se za finalni odabir 10 startupova koji će se uključiti u program.

Troškovi cjelokupnog sadržaja programa, smještaja i prehrane u potpunosti su pokriveni, kao i veći dio troškova transporta do dvorca Bračak (Zabok), u kojem će se odvijati dio programa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti