Telefon koji mnogi nestrpljivo iščekuju: Objavljene specifikacije Nothing Phonea

Nothing Phone, čini se, neće konkurirati najjačim modelima na tržištu, no zanimljiv dizajn u kombinaciji sa solidnim hardverom i pristupačnom cijenom mogao bi privući mnoge.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.05.2022. / 08:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prvi pametni telefon kompanije zanimljivog imena Nothing na tržište stiže tijekom ljeta, a što možemo očekivati od nadolazećeg hardvera saznali smo ovaj tjedan. Iako je Nothing mlada kompanija koja je do sada predstavila samo jedan uređaj (slušalice), mnogi ljubitelji pametnih telefona nestrpljivo iščekuju njihov prvi smartphone te su očekivanja od tog telefona velika.

Slika nije dostupna Suosnivač OnePlusa pokrenuo novi startup koji kreće u borbu s tehnološkim velikanima. Nazvao ga je - Nothing

Razlog za to jest osnivač tvrtke Carl Pei koji je Nothing osnovao nakon što je napustio OnePlus. Dosadašnje informacije koje kruže oko njihova prvog telefona govore kako bi on mogao donijeti jedan potpuno drukčiji dizajn u odnosu na ostale modele na tržištu (spominje se transparentno kućište), a neki mediji čak su ga prozvali duhovnim nasljednikom OnePlusa kakav je nekad bio.

Pri tome se prvenstveno misli na telefone koji imaju odličan omjer cijene i kvalitete, s čime su se mogli pohvaliti prvi modeli smartphonea OnePlusa, no s vremenom je njihova cijena porasla.

Prema specifikacijama koje su se jučer proširile internetskim stranicama, Nothing Phone trebao bi imati AMOLED ekran dijagonale 6,4 inča FullHD+ rezolucije s frekvencijom osvježavanja od 90Hz, pokretat će ga Qualcommov čipset Snapdragon 778G te će imati 8GB RAM-a i 128GB prostora za pohranu podataka.

Sa stražnje strane nalazit će se tri kamere (glavna rezolucije 50MP te 8MP i 2MP senzor), dok će se prednje strane nalaziti 32MP kamera za snimanje selfija. Kapacitet baterije iznosit će 4500 mAh i moći će se puniti bežično. Operativni sustav koji će ga pokretati bit će Android 12, a Nothing razvija i posebno sučelje NothingOS.

Slika nije dostupna Ovo su 4 velika noviteta koja možemo očekivati od nadolazeće generacije iPhonea

Ako su ove specifikacije istinite, znači da Nothing ne razvija telefon s kojim će napasti vrh tržišta i modele poput najjačeg Samsunga, Xiaomija ili iPhonea, već uređaj srednje kategorije koji čiji bi najjači adut mogla biti njegova cijena.

Izvor: Neowin

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti