Televizori su sve veći, tanji i s još naprednijim funkcijama

LG je predstavio čak 14 novih modela televizora na CES 2020, opremljenih naprednim funkcijama i mogućnostima.

Martina Čizmić | 08.01.2020. / 12:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedna od kategorija koja je ove godine izazvala veliku pozornost na sajmu CES 2020. koji se održava u Las Vegasu zasigurno su televizori, i to oni s visokom razlučivošću.

Tako je LG Electronics predstavio čak 14 novih OLED modela predvođenih s tri iz nove serije GX Gallery s razlučivošću 4K Ultra HD. Tu su i veliki 88-inčni i 77-inčni modeli stvarne 8K razlučivosti, ali i OLED u novoj dimenziji zaslona od 48 inča. 

U središtu novih 8K i 4K LG OLED televizora te 8K LG NanoCell TV-a brojne su napredne tehnologije, među kojima je i novi AI procesor α (Alpha) 9 Gen 3, koji koristi unaprijeđenu procesorsku snagu te algoritme dubokog učenja umjetne inteligencije kako bi dodatno poboljšao kvalitetu slike i omogućio niz specijaliziranih značajki za različite vrste sadržaja.

Potpuno nova minimalistička serija Gallery ističe se tankim profilima pa je debljina 65-inčnog modela svega 20 milimetara. Skupa s posebno dizajniranim zidnim nosačima svi modeli (dijagonale 55, 65 ili 77 inča) potpuno se "stapaju" sa zidom.

Ovi 4K UHD modeli iz serije GX Gallery tako se pridružuju ultratankim modelima LG OLED TV-a iz serije WX Wallpaper (dijagonala od 65 i 77 inča) te televizoru LG SIGNATURE OLED R (model 65RX) kako bi pružili stvarnu integraciju u prostor.

LG OLED televizori za 2020. iz serije ZX Real 8K donose 4 puta više detalja od 4K televizora i 16 puta više od HDTV-a. Tu su i nove verzije dviju popularnih 4K UHD serija (CX i BX) u veličinama dijagonale od 77, 65 i 55 inča te u novoj veličini od 48 inča. Tako model OLED48CX reproducira još oštriju kvalitetu slike s 8 milijuna piksela na 48-inčnom zaslonu, s gustoćom uporedivom s 96-inčnim 8K televizorom.

Kombinirajući OLED-ovu samoemitirajuću tehnologiju i apsolutnu crnu s podrškom za Dolby Vision IQ i način rada Filmmaker Mode UHD Alliancea te Dolby Vision IQ koji uvodi nove inteligentne značajke za televizore kako bi pružili optimalnu kvalitetu slike, televizor sad može stvoriti dojam gledanja programa kao u kinu. 

Onemogućavanjem određenih efekata naknadne obrade (poput zaglađivanja pokreta, smanjenja šuma i izoštravanja) uz očuvanje ispravnih omjera, boje i broja sličica, LG OLED televizori s načinom rada Filmmaker Mode reproduciraju originalnu viziju redatelja. 

LG-jeva platforma za pametne televizore webOS donijet će LG-jevim OLED i NanoCell televizorima za 2020. mnoštvo novih programa od globalnih pružatelja sadržaja putem aplikacija i usluga kao što su Disney+, Netflix i CBS All Access. 

LG OLED televizori za 2020. prvi su u industriji koji posjeduju HGiG Mode udruženja HDR Gaming Interest Group tako da gameri prilikom igranja HDR igara putem konzola na svojim LG televizorima mogu uživati u visokokvalitetnim vizualima, kao što su kreatori igara i programeri to i zamislili. HGiG je udruženje sastavljeno od kompanija iz industrija videoigara i displeja koje razvija standarde kako bi poboljšali HDR gaming iskustvo za korisnike.

Sports Alert pomaže korisnicima da prate svoje omiljene timove te ih obavještava čim njihov tim postigne zgoditak ili bodove. Korisnici mogu odabrati svoje omiljene timove u raznim sportovima – nogometu, bejzbolu itd., kako bi primali automatske obavijesti na početku utakmice, kad god tim postigne pogodak ili kad igra završi.
Gledatelji mogu spojiti televizor na Bluetooth zvučnik kako bi stvorili dinamičnu zvučnu sliku za pravo stadionsko okruženje.

LG-jeva vizija da ponudi izvanrednu vrijednost svojim korisnicima ostvaruje se i ove godine s novom LG-jevom linijom televizora koji su inspirirani umjetnošću, rekao je Park Hyoung-sei, predsjednik kompanije LG Home Entertainment. Osim nenadmašne kvalitete slike koju isporučuju LG-jevi premium televizori, noviteti dolaze i s naprednim tehnologijama, najboljom integracijom umjetne inteligencije i futurističkim dizajnom bez premca koji omogućava OLED tehnologija.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti