Top 10 najboljih igara 2015. godine

Donosimo top 10 video igara 2015. godine

Dino Musliu Dino Musliu | 03.01.2016. / 02:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prošla godina bila je iznimno zanimljiva za gaming industriju. S obzirom na to da u posljednje vrijeme gledamo dramatičan pad kvalitetnih igara po godini, 2015. ponudila nam je puno više zanimljivih i kvalitetnih naslova. Da budemo jasni, na popis nikako neće doći baš svaka dobra igra iz 2015. jer neke nismo uspjeli zaigrati. Pa krenimo redom.

10. Rocket League

Na posljednje mjesto ljestvice odlučili smo uvrstiti jednu indie igru. U roku samo nekoliko dana ovaj raketni nogomet postao je jedna od najpopularnija igara na YouTubeu te je na najbolji mogući način iskoristio ljetnu sušu. Samu igru do sada isprobalo je gotovo 9 milijuna osoba, a novi sadržaji kojima će Rocket League biti osvježen tijekom iduće godine uključuju nove arene, potpuno nove modove igre, ali i brojne druge dodatne sadržaje putem kojih se u Psyonixu nadaju zadržati što veći broj trenutnih igrača.

9. Rainbow Six: Siege

Fokus Rainbow Sixa je multiplayer gdje se dva tima po pet ljudi bore u brzim bitkama te zatim mijenjaju strane tako da do kraja meča oboje igraju i napad i obranu. Napadački tim koristiti razna pomagala poput kamera te eksploziva koji probija zidove i podove, a tim koji brani ima mogućnost da se zabarikadira i pripremi zamke. 

8. Dying Light

Igra koja je obilježila početak godine je definitivno Dying Light. Dying Light se bazira na zombi tematici s elementima parkoura. Iznenađujuće bogat otvoren svijet prepun je mogućnosti koji vas jednostavno uvlači u sebe mračnom atmosferom i impresivnom vizualnom prezentacijom. Uz zabavan coop sadržaj te gameplay Dying Light je igra koju morate zaigrati ako ste fan zombie tematike.

7. Batman: Arkham Knight

Konzolaška verzija Batman: Arkham Knighta bila ispolirana i tehnički sjajna no oni nesretnici koji su kupili PC verziju gotovo pola godine kasnije ostali su razočarani. Naime, PC verzija Batman: Arkham Knighta bila je toliko problematična da ju je Warner Bros na određeno vrijeme povukao iz prodaje kako bi je dotjerali i osposobili. Svi ti problemi izazvali su glasno negodovanje kod igrača te je to ujedino i razlog zašto se ova igra našla tek na 7 mjestu. Batman: Arkham Knight pripada žanru akcijskih stealth avantura iz trećeg lica. Uz kvalitetnu radnju glave priče, novosti kao batmobile te prilika istražiti cijeli Gotham City na mapi potpuno otvorenog tipa je dobar razlog za odigrati ovu igru, naravno uz uvijete da posjedujete PlayStation ili Xbox One konzolu.  

6. Bloodborne

Ako u prvih pola sata igre ne prodate igru ili razbijete kontroler jer vam je igra frustrirajuće teška onda je Bloodborne jedna od najboljih PS4 ekskluziva i općenito igra ovakvog žanra. Igra nudi spoj svega što bi jedan kvalitetan naslov morao donjeti, kao što su izazovi, misterije, sloboda i raznovrsnosti kakav ćete vrlo teško negdje drugdje pronaći. 

5. Call of Duty: Black Ops III

Znamo, CoD svima već ide na živce, ali teško je zanemariti igru koja sa svakim svojim novim izdanjem ruši rekorde prodaje. Moram priznati da je novi CoD igra u kojoj sam do sada potrošio najviše vremena ove godine, a izašla je prije samo nepunih 2 mjeseca. SinglePlayer igrača postavlja u mračnu, uvrnutu budućnost s novom vrstom Black Ops vojnika koji zamućuju liniju između čovječnosti i tehnologije. Budući da je upravo multiplayer dosadašnjih Call of Duty igara zarazio milijune igrača diljem svijeta, Treyarch ni ovaj puta nije zakinuo svoje fanove, te je tako vratio serijal ponovo na vrh fps ljestvice nakon katastrofalnih zadnjih dvaju nastavka.

4. Until Dawn



Jedna od najznačajnijih PS4 ekskluziva u 2015, te meni osobno jedna od ponajboljih igra koju ću pamtiti jedno duže vrijeme je horror igra Until Dawn. Ova interaktivna horror avantura igračima je isporučila drukčije i do sada rijetko viđeno nelinearno igranje, koje im je osiguralo višestruko igranje sa znatno drukčijim završecima bazirano na posljedicama i odlukama kroz igru.

3. Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain

MGS 5: The Phantom Pain možda nije revolucionaran naslov kao originalni Metal Gear Solid u svoje vrijeme, ali je zato kralj svog žanra. MGS 5 The Phantom Pain, zahvaljujući Fox engineu, donosi dizajniran potpuno otvoreni svijet te fotorealističnu grafiku. Radnja se odvija devet godina nakon događaja iz Ground Zeroes i pada glavne baze, u trenutku kada se Snake (Big Boss) budi iz devetogodišnje kome. Igra nastavlja priču 1984. godine tijekom Hladnog rata koji prouzročava globalnu krizu. Avanture Snakea vode ga u Afganistan, potaknut potrebom za osvetom u potrazi za tajanstvenom grupom XOF.  

2. Fallout 4

Fallout 4 pripada žanru RPG-a iz prvog ili trećeg lica. F4 odvija se otprilike 200 godina nakon rata za vlasništvo nad resursima koji je završio nuklearnim holokaustom 2077. godine, otprilike u isto vrijeme događaja iz Fallout 3. Radnja se odvija na području Bostona, Massachusettsa i ostalih dijelova New Englanda poznati pod nazivom Commonwealth. Priča u igri započinje na dan pada nuklearne bombe, 23. listopada 2077. godine. Glavni lik, sa svojom obitelji, pritom se sakrije unutar Vault 111, misteriozno budeći se 200 godina kasnije... Igrači mogu ići gdje god žele i činiti što god žele. Masivni otvoreni svijet nudi na stotine lokacija, likova i misija. S.P.E.C.I.A.L. - sistem karakterizacije likova omogućuje igračima da izgrade svog lika stotinama različitih perkova. Igrači mogu prikupljati, nadograđivati i stvarati tisuće raznih predmeta u najnaprednijem crafting sustavu ikad. Oružja, oklopi, kemikalije i hrana samo su početak. No postoje i veliki nedostaci, igra je poprilično ružna jer je rađena u istom engineu ko i stari Fallout. Nedostatak inovacija s obzirom na prethodni nastavak te loading koji u većini slučajeva ubije svu volju za igranje ove odlične igre. Možemo se samo nadati da će Bethesda u sljedećem nastavku Fallout serijala ispraviti sve nedostatke i greške.

1. The Witcher III: Wild Hunt 

Teško se bilo odlučiti između ova top 3 naslova te samo jednom od njih dati top 1. Fallout ima puno previše nedostatka, od zastarjele grafike, bugova, malo inovativnosti te još mnogo stvari koje bi trebalo napraviti da bi igra postala remek djelo. MGS je odličan no nekako mi je ipak više sjeo The Witcher 3. The Witcher III: Wild Hunt zaključuje priču o Geraltu od Rivie, protagonista serijala. Geraltova nova misija dolazi u mračnim vremenima gdje tajanstvena i nadzemaljska vojska poznata kao Wild Hunt izvršava invaziju sjevernog kraljevstva, ostavljajući samo krvi natopljenom zemlju i strah među narodom. Otvoreni svijet, dinamičan dan/noć sustav, realistična umjetna inteligencija, birajnje određenog dijaloga, osjetljiva i dinamična okolina, muzika koja svira u pozadini i tijekom borbe, svaka odluka igrača koja utječe na svijet oko njega s različitim posljedicama. Jednostavno je previše stvari za nabrojati koje čine ovu igru pravim remek dijelom.

foto: ign.com 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti