Tri djevojke s interaktivnom bajkom osvojile glavnu nagradu na ovogodišnjem Hack It! hackathonu

Tim Turtle s idejom interaktivne bajke pobjednik je drugog po redu Hack It! hackathona.

Martina Čizmić | 31.10.2017. / 07:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Drugi po redu Hack It! hackathon u organizaciji Hrvatskog telekoma i DT startup akceleratora hub:rauma završio je u znaku djevojaka. Među deset timova koji su tijekom 24 sata smišljali inovativna komunikacijska rješenja budućnosti, najboljim se pokazao tim Turtle, sa svojim projektom interaktivne bajke.

Pobjednička ekipa, koju čine Maja Subotić Šušak, Andreja Smetko i Mirela Ćosić, predstavila je interaktivnu bajku namijenjenu mlađim uzrastima i osvojila je glavnu nagradu od 30.000 kuna te mogućnost pristupa start-up akceleratoru DT-a.

Aplikacija Teama Turtle koristi proširenu stvarnost kako bi komunicirala s djetetom putem smartfona. Ona ga „sluša“ i zavisno o ključnim riječima u okolini stvara virtualne predmete i likove. Glavni kriteriji za izbor pobjednika bili su inovativnost i razvijenost ideje te njen tržišni potencijal. Prilikom osmišljavanja ideje natjecatelji su mogli koristiti najmoderniju tehnologiju današnjice poput virtualne i proširene stvarnosti.

Nagradu je pobjednicama dodijelila Nataša Rapaić, članica Uprave i glavna operativna direktorica za privatne korisnike Hrvatskog Telekoma. Ovogodišnji Hack It! hackathon okupio je deset timova sastavljenih od dizajnera, programera i mladih stručnjaka iz segmenta marketinga i menadžmenta, koji su 24 sata smišljali inovativna komunikacijska rješenja budućnosti.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti