U Japanu otkriven novi soj koronavirusa

Četiri osobe koje su u Japan stigle iz Brazila stigle zaražene su novom varijantom koronavirusa, drugačijom od one koja se razvila u Velikoj Britaniji.

M.V. | 10.01.2021. / 17:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Japanske vlasti su u nedjelju priopćile da je pronađen novi, nepoznati soj koronavirusa kod četvero putnika koji su 2. siječnja sletjeli u tokijsku zračnu luku Haneda.

Nakon dolaska, bili su pozitivni na koronu nakon što su neko vrijeme proveli u karanteni zračne luke, objavilo je japansko Ministarstvo zdravstva.

Takaji Wakita, voditelj Nacionalnog instituta za zarazne bolesti, rekao je da se ova varijanta razlikuje od onih koje se već šire u Britaniji i Južnoj Africi. Iz Instituta je priopćeno kako za sada nema dokaza da je novi soj zarazniji.

Od četvero putnika koji su stigli u Japan, muškarac u četrdesetim godinama hospitaliziran je nakon što su mu se pojavile poteškoće s disanjem. Žena u tridesetima požalila se na upalu grla i glavobolju, a tinejdžer je dobio povišenu temperaturu, piše DW.

Japanski premijer Yoshihide Suga je u četvrtak proglasio izvanredno stanje za Tokio i susjedne prefekture Chiba, Kanagawa i Saitama. Izvanredno stanje zbog pandemije na snagu je stupilo u petak i trajat će mjesec dana.

Slika nije dostupna Znanstvenici šokirani otkrićem: Koronavirus ne mora ući u mozak da bi ga oštetio

Slika nije dostupna Važno otkriće: Pfizerovo cjepivo učinkovito je i protiv novog, mnogo zaraznijeg soja koronavirusa

Japan je ovog ljeta trebao biti domaćin Olimpijskih i paraolimpijskih igara, a primoran je odgoditi Igre za sljedeću godinu zbog pandemije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti