Ulefone U007, pametni telefon s 13MP kamerom za 390 kuna

Tko kaže da pametni telefon s dobrom kamerom mora biti skup? Za sve postoji rješenje, pa tako i za ovo.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 24.06.2016. / 18:22

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ulefone U007 je jedan od novijih generacija jeftinijih pametnih telefona koji ipak malo odskače od konkurencije i to prvenstveno radi svoje prilično dobre Sonyjeve kamere. Naime kamera Sony IMX149 je jedan od posljednjih proizvoda proizašle iz Sonyja, te ujedno i jedna od najboljih kamera na 8MP rezoluciji. Zahvaljujući visokotehnološkom algoritmu, svaki od 8 milijuna piksela ove kamere pretočit će se u raznolike boje tako da niti jedan piskel neće ostati zapostavljen. Sama kamera izrađena je od pet leća i F/2.0 otvorom blende pomoću kojeg možete izvući odlične i vrlo čiste fotografije.

Uređaj ima zaslon veličine 5 inča s rezolucijom 1280 x 720 piskela, Corning Gorilla Glass 3 staklo, 1GB RAM-a i 8GB interne memorije proširive do 32GB. Baterija je 2200mAh što bi trebalo držati malo manje od jednog dana.

U007 ima i tzv. “Air Gestures” pa tako možete upravljati vašim uređajem bez da ga dodirujete, a s druge strane postoje i “off-screen Gestures” odnosno mogućnost da na brzinu uključite aplikacije s zaključanog zaslona. Isto tako, zanimljiva mogućnost je da odgovoriti na poziv možete tako da samo prislonite telefon na uho, bez potrebe za dodirivanjem zaslona. Uređaj dolazi u tri boje, siva, bijela i crna, te Androidom 6.0. Još samo da spomenemo kameru, U007 ima prednju kameru od 5MP.

Na kraju, Ulefone U007 drži cijenu od 60 dolara, odnosno oko 390 kuna što je više nego povoljno, pogotovo kada pričamo o kameri od 13MP. Sve u svemu, uređaj vrijedi svake kune, pogotovo jer je Ulefone prilično dobar brand kojeg smo u nekoliko navrata imali prilike isprobati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti