Umjetna inteligencija ponovo pobjeđuje ljude, ovaj puta u Dota 2

Dota 2 je vrlo popularna online multiplayer igra koja se obično igra u timovima od pet igrača, no ovaj puta napravljena je iznimka.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 12.08.2017. / 16:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

OpenAI, kompanija koja se bavi razvojem umjetne inteligencija, a iza koje stoji Elon Musk, objavila je kako su razvili bot koji je pobijedio jednog do najboljih igrača Dota 2 igre. Dota 2 je vrlo popularna online multiplayer igra koja se obično igra u timovima od pet igrača, no ovaj puta napravljena je iznimka. Igra je odigrana ‘jedan na jedan’, a profesionalni gamer zvan Dendi izgubio je od bota u manje od 10 minuta igre. Druga runda također je završila neslavno za ponajboljeg igrača Dote 2 koji se predao nakon samo nekoliko minuta.

"Ovaj tip je zastašujući", istaknuo je u nekoliko navrata Dendi za vrijeme igre protiv umjetne inteligencije.

Kompanija je objavila kako su postavili bot da igra i uči od samog početka, tako da se nije znalo apsolutno ništa o igri, te je bot sam polako učio tehnike koje funkcioniraju igrajući protiv virtualne verzije sebe. Botu je trebalo dva tjedna da se izvježba.

Sljedeći korak je trenirati bot da igra kao petorica igrača od jednom, tako da može probati ‘napasti’ prave timove od pet gamera.

"Čini se kao čovjek, a opet u isto vrijeme kao nešto sasvim drugo", istaknuo je Dendi vezano uz OpenAI-ev bot.

Više informacija možete pročitati na službenim OpenAi stranicama, a u nastavku možete pogledati kratki video u kojem su iz kompanije objasnili nešto više detalja o ovom botu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti