Upoznajte Light L16 kameru koja bi mogla osvojiti svijet

Iako je tržište fotografske opreme žestoko, ova kamera ima potencijala osvojiti svijet

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 09.10.2015. / 10:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Profesionalci vrlo vjerojatno nikada neće odustati od dosadašnjeg načina rada i napustiti svoju aktualnu opremu, iako bi čak i njima Light L16 mogla i te kako olakšati rad. Ali, ako govorimo o fotografski entuzijastima, naprednijim korisnicima, pa čak i početnicima ova kamera je nešto što bi mogli dočekati raširenih ruku. Svatko onaj tko se bavi fotografijom i za taj svoj hobi koristi DSLR fotoaparat i barem dva objektiva zna kako cijela ta priča zna biti poprilično teška. I u prenesenom, ali i stvarnom značenju, jer DSLR s dva, tri, da ne govorimo više objektiva, dosegnut će nekoliko kilograma, stoga ga nije jednostavno "tegliti", a uz to morate imati i odgovarajuću torbu (ruksak) za svoju opremu. I tu na scenu stupa Light L16 koja u jednom pakiranju nudi sve što vam je potrebno za fotografiranje. 

Iza skraćenice L16 se krije 16 individualnih objektiva koje je startup Light uspio "ugurati" u kućište koje je veličine Nexus 6 pametnog telefona, ali je dvostruko deblje. To doista nije problem u komparaciji sa spomenutim DSRL kamerama, a pogotovo ne kada se zna da kod "okidanja" fotografija s Light L16 kamerom svaki od 16 objektiva istu scenu snimi zasebno, što vam daje nevjerojatne mogućnosti kod odabira konačne fotografije. Tehnologija u ovoj kameri će vam ponuditi konačnu fotografiju u rezoluciji od čak 52 megapixela, pritom ćete po vlastitim preferencijama podesiti ekspoziciju, fokus, dubinsku oštrinu nakon što je snimanje gotovo. Nema sumnje da se radi o sjajnoj tehnologiji koja nam donosi sasvim drugačiju perspektivu fotografiranja i obrade fotografija. 

Light L16 se "vrti" na Android operativnom sustavu, ima objektive u rasponu od 35-105 mm, optički zum, pet inčni zaslon osjetljiv na dodir, ugrađen WiFi, tako da možete odmah iz kamera objaviti svoje majstorske uratke... Ako želite sada rezervirati ovu kameru, u prednarudžbi do 6. studenoga za nju ćete izdvojiti 1229,00 američkih dolara, dok će u ljeto 2016., kada postane javno dostupna, cijena biti 1699 USD. Ako razmišljate o nabavci ove kamere, više informacija i narudžbu možete odraditi na službenoj web stranici www.light.co

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti