Usporedba: Cubot Dinosaur protiv UMi Touch X

Što odabrati? Koji je bolji? Koji je jeftiniji? Koji nudi više? Saznajte u nastavku!

Saša Fišter sasa@zimo.co | 21.04.2016. / 13:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Danas, usporedba pametnih telefona nimalo nije lagana, prvenstveno jer se uređaji razlikuju u nijansama, naravno ako pričamo o kategoriji istog cjenovnog razreda. 

Surfajući webom, pronašli smo dva uređaja koji se nalaze u cjenovnom rangu do 130 dolara, a za što se danas može dobiti prilično dobar uređaj. Ovaj puta na meti su Cubot Dinosaur i UMi Touch X.

Odmah na početku valja spomenuti kako oba uređaja ima zaslon veličine 5.5 inča, te Android 6.0, no Cubot dolazi s nešto više RAM-a nego Touch X, točnije 3GB naspram 2GB koliko ima Touch X. Nadalje i jedan i drugi uređaj imaju 16GB interne memorije, dok ovdje Touch X nudi proširivost do 128GB uz pomoć TF kartice, dok je to kod Cubota slučaj do 64GB.

Isto tako, valja spomenuti kako Touch X ima bolju rezoluciju ekrana, 1920 x 1080, dok Cubot ima ‘samo’ 1280 x 720. Što se pak kamera tiče, UMi dolaz s prednjom kamerom od 5MP te stražnjom Sonyjevom od 13MP, a isto vrijedi i za Cubot. Baterije su također skoro pa jednake, odnosno radi se o 4000mAh, što je opak snažna baterija za uređaj ovakvog tipa. 

Velika prednost Touch X-a naspram Dinosaura jest čitač otisaka prstiju, što moramo priznati je malo razočaralo kod Cubota, jer spada u cjenovni razred uređaja koji imaju Touch ID. 

Sve u svemu, Cubot je jeftiniji za 10 dolara od Touch X-a, no ako se nas pita, kvalitetniji zaslon i Touch ID svakako vrijede tih 10 dolara više, dakle Cubot Dinosaur možete nabaviti za 120 dolara, dok UMi Touch X košta svega 130 dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti