Usporedba: UMi Super vs. Ulefone Future

Koji mobitel odabrati, vječno je pitanje ako ste u potrazi za novim uređajem, no zato smo mi tu da vam olakšamo proces.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 25.05.2016. / 10:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako na tržištu ima “bezbroj” uređaja raznih karakteristika, specifikacija i cijene, u ovom postu odabrali smo dva trenutno najzanimljivija modela koji ne spadaju u one najjeftinije, a niti u one najskuplje. Rekli bismo prava zlatna sredina.

Oba uređaja nalaze se u cjenovnom razredu od oko 250 dolara, no UMi Super se može nabaviti po 180 dolara za prvih 60 prodanih primjeraka, što je po našem iskustvu vrlo teško ostvariti.

No, bez obzira na sve, oba uređaja su vrhunska u svakom pogledu, a u nastavku možete vidjeti grubu usporedbu. 

I jedan i drugi uređaj imaju 5.5-inčni zaslon s FHD rezolucijom, no Ulefone Future, odmah na prvi pogled izgleda drugačije jer se njegov zaslon prostire gotovo od ruba do ruba čime daje dojam da je zapravo veći nego kod UMi Supera. Također, oba uređaja dolaze s 4GB RAM-a i 32GB interne memorije, te 5MP prednjom i 13MP stražnjom kamerom.

Isto tako, i jedan i drugi uređaj imaju čitač otisaka prstiju, dok je mala razlika u baterijama, pa tako primjerice UMi Super ima nešto slabiju bateriju (3000mAh), dok Ulefone Future ima 4000mAh.

Kao što se vidi, oba su uređaja vrlo slična, kako po karakteristikama tako i po specifikacijama, dok je dizajn nešto drugačiji. Osobno mi sve više sviđa UMi, no s druge strane ekran razvučen od ruba do ruba zvuči vrlo primamljivo na Ulefoneu. Razlika u cijeni gotovo je zanemariva pa se tako u normalnoj prodaju Ulefone Future može nabaviti za 240 dolara, dok je UMi Super nešto mrvicu skuplji, odnosno 250 dolara.

Na kraju dolazimo do finalne odluke, koji mobitel izabrati? Odgovor je zapravo vrlo jednostavan. Oba uređaja su se kroz povijest prikazala kao kvalitetni uređaji, tako da ne možete promašiti niti s jednim niti s drugim, dakle jedino što će utjecati na vašu odluku jest cijena i naravno sam dizan uređaja!

UMi Super

Ulefone Future

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti