Uz bok nogometašima i košarkašima: Rumunjska planira esport izjednačiti s "klasičnim" sportovima

Prijedlog zakona će službeno biti predstavljen u rumunjskom Parlamentu tijekom jeseni.

Martina Čizmić | 22.07.2021. / 14:56

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Rumunjski esportaši uskoro bi mogli dobiti isti status kao i nogometaši, košarkaši ili vaterpolisti. Naime, u rumunjski je Parlament stigao prijedlog zakona prema kojem bi se esport priznao kao jedan od službenih sportova. Ova bi promjena omogućila esportašima i njihovim klubovima ista prava i mogućnosti kao i drugim profesionalnim sportašima i klubovima.

Potreba za većom podrškom esportu u Rumunjskoj je sve jača. Uspjeli smo u manje od godinu dana osnovati radnu skupinu koja je formulirala prijedlog zakona, koji je jasan i dobro postavljen, kako bi omogućili Rumunjskoj da se priključi drugim zemljama u kojima je esport razvijen. Ovaj će zakon ohrabriti tisuće mladih ljudi da svoju strast prema igranju videoigara pretvore u karijeru profesionalnog esportaša, istaknula je vjećnica Mara Mareș, članica Vijeća premijera.

Prijedlog zakona će službeno biti predstavljen u rumunjskom Parlamentu tijekom jeseni. Prođe li sve prema planu, do kraja godine esport bi u Rumunjskoj mogao biti u istom rangu kao i ostali "klasični" sportovi.

Izvor: Romania Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti