Užurbani život u Rimu zamijenili su mirom u selu pokraj Knina gdje proizvode kozmetiku od magarećeg mlijeka

Hrabri poduzetnici ove priče odvažili su se napraviti korak više, predani svojoj ideji da na tržište donesu kozmetičke proizvode od magarećeg mlijeka.

Martina Čizmić | 17.11.2021. / 08:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Brankica i Paolo upoznali su se u Rimu, gdje su gradili sasvim drugačije karijere od onoga čime se bave sada. Brankica je bila koordinatorica međunarodne suradnje u jednog velikoj organizaciji koja se pretežno bavi projektima Europske unije vezanim uz kulturu. Godine 2009. upoznala je Paola.

Bio sam pravnik, ali sam radio marketing za velike korporacije, kaže on. Zbog vremena kojeg su morali posvećivati svojim poslovima shvatili su da za sebe nemaju onoliko vremena koliko bi voljeli.

Budući da je Brankica u djetinjstvu često dolazila u Radučić, gdje su živjeli njezini djed i baka, ondje je dovela i Paola kojem se kao i njoj to mjesto veoma svidjelo. Iako su neko vrijeme živjeli na relaciji Rim-Radučić, odlučili su se potpuno ondje preseliti, jer to je mjesto na kojem su pronašli mir.

Radučić je za mene jedno magično mjesto na kojem sam provela svoje djetinjstvo, rekla je Brankica. Kad sam došao ovdje, vidio sam koliko je tu prirode. Vidio sam kamo ide život u Rimu, i da ne može više tako, kazao je Paolo.

U Radučiću su odlučili sagraditi vlastitu kuću i saditi smilje te proizvoditi prirodnu kozmetiku. Godine 2015. otvorili su OPG i tada je za njih krenuo fizički posao - kopanje, sadnja smilja bez ikakve mehanizacije. Posao kojim se i sada bave ne ostavlja im puno više vremena, ali pruža im, kako kaže Paolo – bolji život: Vremena za sebe nemamo još, ali nam je život bolji.

Budući da su imali i magarce rodila se ideja da magareće mlijeko stavljaju u kremu i tako je nastao brend ''Viktoria'' nazvan po njihovoj kćeri. Sada s krša i kamena Dalmatinske zagore na police SPAR Hrvatska dolaze prirodna krema za lice i gel za tuširanje. Naime, baza ''Viktoria'' proizvoda je 100 posto domaće magareće mlijeko što je čini kozmetikom nove generacije pogodne za sve uzraste i tipove kože.

Kozmetički proizvodi ''Viktoria'' iza kojih stoje Brankica i Paolo, sada su jedan od osam koji se nalaze na posebnim ''plavim policama'' u svim INTERSPAR i odabranim SPAR trgovinama diljem Hrvatske te je u utrci za HIT proizvod godine.

Ne propustite sedmu emisiju ''Startaj Hrvatska'' u nedjelju u 18.15 na Novoj TV i pogledajte priču o hrabrom paru koji je pogodnosti života u velegradu zamijenio ljubavi prema prirodi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti