Volvo najavio potpunu elektrifikaciju, a vozila će prodavati samo preko interneta

I iz Volva su pokazali palac dolje benzincima te od 2030. namjeravaju prodavati samo električna vozila, i to samo preko interneta.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.03.2021. / 14:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako sigurno postoji dio vozača koji je uvjeren kako nikada neće zamijeniti dobre stare benzince i dizelaše s električnim automobilima, i njima mora biti jasno da je budućnost industrije - električna. Brojni proizvođači automobila već su objavili svoje planove elektrifikacije i potpunog prelaska na električne motore, a tim kompanijama ovaj tjedan pridružio se i - Volvo.

Volvo XC40 Recharge Budućnost je električna: Volvo predstavio XC40 Recharge

Automobilska kompanija švedskih korijena, a sada u vlasništvu kineskog Geelyja, objavila je kako će do kraja ovog desetljeća prestati s proizvodnjom automobila s motorima s unutarnjim izgaranjem. Dakle, od 2030. godine više neće biti moguće kupiti novi Volvo koji pokreće benzinski motor, tako da će svi koji žele benzinac ili hibrid ovog brenda moći samo po oglasnicima potražiti korištene starije modele. Osim prodaje samo e-vozila, Volvo je najavio još jednu zanimljivost, a to je da će svoje električne automobile prodavati isključivo putem interneta.

Potpuna elektrifikacija do 2030. bit će posljednji korak ambicioznih planova prema kojima bi, najavili su iz Volva, do 2025. polovica njihovih prodanih automobila trebali biti električna, a druga polovica hibridi: Potpuno sam uvjeren da više neće biti osobe koja će htjeti ostati pri benzinskim motorima. Uvjereni smo da je električni automobil mnogo atraktivniji za naše kupce, komentirao je za Reuters planove prvi čovjek Volva Hakan Samuelsson.

Volvo XC40 Recharge Šef Volva ima zanimljiv prijedlog kako potaknuti prelazak na električna vozila

U skladu s tim planovima Volvo će, nakon modela XC40 Recharge koji je već dostupan na tržištu, predstaviti još nekoliko potpuno električnih automobila, dok će do kraja desetljeća svi njihovi modeli imati isključivo električne motore.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti