WhatsApp uvodi još jedan novitet koji će razljutiti mnoge korisnike

WhatsApp se ovaj put, čini se, možda malo i previše zaigrao s uvođenjem ograničenja.

Branimir Vorša | 10.03.2022. / 13:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

WhatsApp otežava prosljeđivanje poruka koje bi mogle sadržavati štetne ili obmanjujuće informacije. Očekuje se da će u nadolazećoj nadogradnji ta popularna aplikacija za chat postaviti nova ograničenja koliko puta korisnik može proslijediti poruku.

Navedenu promjenu uočio je portal WABetaInfo, internetska stranica koja pretražuje kod ranih verzija WhatsAppa prije nego što se te verzije puštaju na tržište.

Slika nije dostupna Još jedna korisna nova opcija stiže na WhatsApp

U nedavnoj beta verziji za Androidovu verziju aplikacije, WhatsApp je blokirao korisnike da prosljeđuju poruku na više od jednog grupnog razgovora. Ako korisnik želi proslijediti tekst u drugi ili treći razgovor, morat će ga odabrati i ponovno proslijediti, pojašnjavaju iz WABetaInfo.

Kada je poruka označena kao proslijeđena, više je nije moguće proslijediti na više od jednog grupnog chata u isto vrijeme, pišu.

Ipak, napominju da se novo ograničenje trenutno primjenjuje samo na beta testere i da će biti omogućeno svima u sljedećih nekoliko dana. Međutim, ostaje nejasno zašto WhatsApp uvodi nova ograničenja.

Prethodno je WhatsApp imao ograničeno prosljeđivanje kao način suzbijanja inače neprovjerenog širenja opasnih dezinformacija.

Dok WhatsApp testira nove alate i postavke, nudi ih maloj skupini ljudi kao dio "beta" testova. Neke web-stranice, poput WABetaInfo, članovi su legendarnog beta programa WhatsAppa i odmah dijele sve što pronađu.

To znači da korisnici mogu doznati o nadolazećim promjenama i nadogradnjama WhatsAppa puno prije nego što one završe na svim uređajima. Isto tako treba imati na umu da značajka koja se pojavljuje u beta verziji ne znači nužno da će biti i službeno puštena.

Ipak, rane verzije aplikacije općenito su dobar barometar za ono što korisnici mogu očekivati ​​da će se pojaviti u aplikaciji u nadolazećim mjesecima.

Slika nije dostupna Popularna aplikacija s kojom možete pronaći izbrisane poruke s WhatsAppa i Messengera može ugroziti sigurnost telefona

Isto tako, to nije prvi put da je WhatsApp otežavao prosljeđivanje sadržaja u pokušaju da iskorijeni prijevare. U ožujku 2019. dodali su oznaku koja automatski označava je li poruka proslijeđena.

Godinu dana kasnije uvedeno je ograničenje broja prosljeđivanja poruke kako bi se zaustavio plimni val lažnih vijesti, koje su se širile aplikacijom u vrijeme izbijanja pandemije bolesti COVID-19. Tisuće korisnika čitale su naširoko razotkrivene tvrdnje o uzroku smrtonosnog virusa i prosljeđivale ih svojim kontaktima.

Izvor: The Sun

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti