Xiaomi predstavio top-model Mi 11 u Hrvatskoj

Posljednji model Xiaomijeva pametnog telefona stigao je i na hrvatsko tržište.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.03.2021. / 12:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Xiaomi je jučer u Zagrebu predstavio Mi 11, najnoviji flagship Mi serije pametnih telefona koji je stigao je u Hrvatsku. Uređaj je dostupan u pretprodaji od 5. do 21.ožujka u Hrvatskom Telekomu, dok će od 22. ožujka biti dostupan u slobodnoj prodaji.

Glavne karakteristike telefona uključuju Qualcomm Snapdragon 888 procesor, glavna 108MP stražnja kamera, Harman Kardon ozvučenje i 50W bežično punjenje. Pored glavne kamere, Xiaomi Mi 11 dolazi i s  ultraširokokutnom 13 MP kamerom i telemakro 5 MP objektivom, dok se s prednje strane nalazi 20 MP kamera za snimanje selfie fotografija ili videorazgovore.

Oslanjajući se na postojeću Xiaomijevu tehnologiju, Mi 11 donosi nove značajke za fotografiju i video. Poboljšane mogućnosti noćnog načina rada nude foto noćni način rada na tri kamere: primarnoj, ultraširokoj i prednjoj. S najsuvremenijom tehnologijom noćnog načina rada, Mi 11 u potpunosti redefinira industrijske standarde smanjenjem buke sa svojom RAW mogućnosti smanjenja zvuka za svjetlije noćno snimanje

Mi 11 donosi i kontrolu snimanja na studijskoj razini sa svojim HDR10+ snimanjem i novim Pro Time-lapse načinom rada te s mogućnostima poput podešavanja brzine zatvarača, ISO, otvor blende i EV za rješavanje čak i najzahtjevnijih situacija osvjetljenja. Snimanje na razini filmskog studija očituje se i u segmentu uređivanja s naprednim AI značajkama, uključujući AI Erase 2.0 koji korisnicima omogućuje da jednim jednostavnim klikom uklone neželjene objekta ili linije s fotografija.

Mi 11 opremljen je jednim od najboljih ekrana na tržištu koji je dobio ocjenu A+, a DisplayMate, vodeća svjetska profesionalna institucija koja procjenjuje kvalitetu zaslona, ga je proglasio najboljim zaslonom. Riječ je o 120Hz 6,81" AMOLED DotDisplay zaslonu WQHD+ rezolucije i 10-bitnim tehnologijama boja te Super Resolution tehnologijom koja nadograđuje videozapise niske rezolucije na WQHD+ kvalitetu bez povećane potrošnje podataka.

Zahvaljujući brzini uzorkovanja dodira od 480 Hz i senzoru otiska prsta u zaslonu, Mi 11 omogućuje korisnicima glatko i brzo otključavanje uređaja bez nametljivih ureza ili okvira koji blokiraju zaslon. Uz elegantno lagano tijelo i bezvremenski izgled, Mi 11 nudi ugodno iskustvo povlačenja i osjećaj u ruci sa svojim četverostrukim zakrivljenim glatkim rubovima i završnom obradom stražnjeg stakla.

S primamljivim Harman Kardon profesionalno podešenim dvostrukim zvučnicima, Mi 11 donosi vrhunski filmski zvuk, dok ga Corning Gorilla Glass Victus štiti od skupih šteta uzrokovanih padovima. Mi 11 je opremljen naprednom dvostrukom završnom matiranom obradom protiv sjaja koja hvata svjetlo, a ne otiske prstiju te dolazi u dvije boje – Midnight Grey i Horizon Blue.

Mi 11 prvi je telefon s Qualcomm Snapdragon 888 procesorom, Adreno 660 GPU-om, Qualcommom AI mehanizmom 6. generacije i X60 modemom s podrškom za 5G.

S najsuvremenijom 5-nanometarskom procesnom tehnologijom, Mi 11 je brži, snažniji i učinkovitiji od svojih prethodnika. Zahvaljujući najmodernijem LiquidCool sustavu za hlađenje na ovom se uređaju, naglašavaju iz Xiaomija, korisnici se mogu baviti ekstremnim igranjem i drugim aktivnostima velikog kapaciteta pri čemu će uređaj ostati hladan. Kapacitet baterije iznosi 4600 mAh te podržava 55W žično, 50W bežično punjenje te 10W obrnuto punjenje, a u pakiraju dolazi punjač od 55W.

Mi 11 dolazi u 2 memorijske varijante: 8GB+128GB po cijeni od 5.799 HRK i 8GB+256GB po cijeni od 6.299 HRK.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti