Xiaomijev top model Mi5 dostupan za narudžbu

Na MWC-u u Barceloni nedavno je predstavljen novi flagship uređaj iz Xiaomija koji slovi kao ozbiljan konkurent Appleu i Samsungu.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 27.02.2016. / 12:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Radi se o novom uređaju koji dolazi s vrhunskim performansama no isto tako i nešto višom cijenom od ostalih uređaja iz kompanije. Naime, Xiaomi se nada kako će sa Mi5 oduzeti dio kolača Appleu i Samsungu, što je vrlo moguće, s obzirom da je ovaj uređaj vrlo sličnih karakteristika jeftiniji oko 200 dolara.

O samom uređaju Hrvoje je već pisao, pa tako možete pročitati naš prijašnji članak, no valja spomenuti samo neke osnovne stvari kao što su (neobičan) zaslon od 5.15 inča, osmerojezgreni procesor 1.8GHz, 32GB interne memorije i 3GB RAM-a, s 16MP stražnjom kamerom i 5MP prednjom kamerom.

Uređaj dolazi u zlatnoj boji i vrhunskog je dizajna plus u Xiaomiju su ponosni što su uspjeli kameru ugurati u kućište, pa tako se ista ne ističe van kućišta kao što je to slučaj kod novih iPhonea i Samsunga.

Iako je uređaj tek nedavno predstavljen na Mobile World Congressu u Barceloni, uređaj je već dostupan za narudžbu putem webshopova, pa tako primjerice na ovom shopu uređaj je moguće nabaviti za 440 dolara.

Za one kojima je ovaj uređaj ipak malo preskup, u istoimenom webshopu pobrinuli su se i za jeftinije uređaje, pa je tako na primjer moguće nabaviti Xiaomi Redmi Note 3 (kupon: EBNOTE3) po cijeni od 205 dolara, odnosno Redmi Note 2 (kupon: EBRMN2) koji je moguće nabaviti po cijeni od svega 125 dolara.

Kao što se iz priloženog vidi, oni koji žele top model, mogu naručiti Mi5, oni kojima su dobri i nešto slabiji uređaji, mogu birati između Note 3 odnosno Note 2. Za svakoga po nešto.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti