Xperia XA Ultra – veliki smartphone za ljubitelje selfija

Novi Sonyjev smartphone ima ekran dijagonale šest inča, stražnju 21,5MP kameru te prednju kamere rezolucije čak 16MP s optičkom stabilizacijom

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.05.2016. / 08:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sony je na mobilnom kongresu u Barceloni predstavio tri pametna telefona iz Xperia X serije s ekranima dijagonale pet inča, a za korisnike koji žele uređaj s još većim ekranom, jučer su predstavili model Xperia XA Ultra. Dijagonala ekrana ovog phableta iznosi šest inča uz rezoluciju 1920x1080 piksela, a osim veličinom ekrana, ovaj uređaj može se pohvaliti i s odličnim kamerama – rezolucija prednje kamere iznosi čak 16MP uz optičku stabilizaciju tako da možemo očekivati oštre i kvalitetne fotografije čak i u uvjetima slabijeg osvjetljenja, što će naročito cijeniti ljubitelji selfija, dok se sa stražnje strane nalazi kamera sa senzorom rezolucije 21,5 MP.

Ovaj uređaj pokreće isti procesor kao i nedavno predstavljeni model Xperia XA – Mediatekov Helio P10, ima 3GB RAM-a i samo 16GB memorije koja se može proširiti zahvaljujući utoru za microSD memorijske kartice tako da korisnici ne bi trebali imati problema s pohranom sadržaja. Ultra radi na Androidu 6.1 Marshmallow te ima snažnu bateriju koja bi prema informacijama iz Sonyja trebala izdržati dva dana rada, a s obzirom kako nije riječ o top modelu, već o uređaju iz srednje kategorije, nema nekih opcija koje postaju standard u najjačim uređajima poput USB-C priključka i vodootpornosti. Iz Sonyja još nisu objavili datum početka prodaje ovog telefona niti na kojim će se tržištima prvo pojaviti, a još nije poznata njegova cijena te bi ove informacije trebali saznati uskoro.  

Izvor: PC Mag

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti