Za ljubitelje savršenog: SUHD televizori garancija su vrhunske kvalitete slike

SUHD televizori donose 'najveći skok u kvaliteti slike koji smo zadnjih godina vidjeli', brojne napredne tehnologije koje omogućuju prikaz izražajnih i stvarnih boja, odličan dizajn te zakrivljenost ekrana

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.10.2015. / 12:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nevjerojatni napredak tehnologije od kraja devedesetih i početka novog stoljeća promijenio je puno stvari u našim životima – bez računala, interneta i mobitela (koji su s godinama postali 'pametni') više ne možemo zamisliti svakodnevicu, klasične novine sada čitamo na ekranima monitora i tableta, a velike i stare CRT televizore većina ljudi zamijenila je LCD televizorima i manjim dijelom plazmama. Tijekom godina proizvođači TV-a predstavljali su sve veće i naprednije modele, Full HD rezolucija postala je standard, a opcije koje su nam se ranije činile rezervirane samo za one dubljeg džepa poput podrške za 3D danas su dio opreme prosječnih modela. Sljedeća 'velika stvar' na ovom tržištu, odnosno novitet koji sve češće viđamo i na policama naših jesu televizori s Ultra HD rezolucijom (odnosno UHD ili 4K rezolucijom).

Ultra HD televizori donose razlučivost slike od čak 3,840x2,160 piksela – riječ je o rezoluciji koja prikazuje četiri puta više piksela u odnosu na Full HD (1,920x1,080 piksela), donosi jasniju i oštriju sliku s više detalja te je prvenstveno rezervirana za televizore s velikim dijagonalama ekrana. Među kompanijama koje su posljednjih godina predstavile svoje televizore s ultra visokom definicijom posebno se izdvaja Samsung sa svojim top modelima SUHD televizora sa zakrivljenim ekranima. Riječ je o nekoliko serija uređaja koji su prikazani početkom ove godine na CES sajmu, a koji su dostupni i na hrvatskom tržištu s dijagonalama ekrana od 48 pa do čak 78 inča. Slovo 'S' u nazivu SUHDTV, kao i u 'S' modelima Galaxy pametnih telefona, obično označava kako je riječ o premium proizvodima, odnosno najjačim modelima iz Samsungovih proizvoda, a u slučaju novih televizora 'S' znači i 'stvarno pametno'.

 Fantastična slika i napredne tehnologije

SUHD televizori donose 'najveći skok u kvaliteti slike koji smo zadnjih godina vidjeli', brojne napredne tehnologije koje omogućuju prikaz izražajnih i stvarnih boja, a treba spomenuti i odličan dizajn te zakrivljenost ekrana – ekran je zakrivljen pod optimalnim kutom tako da gledatelji mogu u potpunosti 'uroniti' u sadržaj, a zakrivljenost omogućuje jednaku kvalitetu slike iz svakog kuta. Nano kristalna tehnologija omogućuje širi spektar prirodnih boja, što doprinosi realnom prikazu sadržaja na ekranu, dok je zahvaljujući Peak Illuminator tehnologiji slika još stvarnija uz osvjetljenje ekrana na visokoj razini, a uz novu ćelijsku strukturu ekrana, SUHD TV propušta više svjetla od uobičajenog UHD TV-a.

Također, korištenjem HDR tehnologije, Samsungovi SUHD televizori štede energiju na crnim područjima te istovremeno ističu svijetla područja bez trošenja dodatne energije. Još jedna tehnologija koja krasi ove uređaje jest i Precision Black Pro zahvaljujući kojoj će crna boja doći još više do izražaja (crni objekti na noćnim prizorima bit će jasno vidljivi), a treba istaknuti i poboljšani kontrast koji je rezultat optimizacije svjetla i povećanja broja blokova pozadinskog osvjetljenja. S obzirom na nedostatak sadržaja u ultra visokoj rezoluciji, snažni procesori i napredni algoritmi Samsungovih televizora povećavaju rezoluciju i kvalitetu sadržaja koji nije u ovoj rezoluciji skoro do UHD razine tako da će sav sadržaj na ekranima ovih televizora izgledati odlično.

 

'Stvarno pametni televizori'

Top modeli Samsungovih televizora su 'stvarno pametni, brži i inteligentniji', a od ove godine opremljeni su novim operativnim sustavom TIZEN koji korisnicima donosi jednostavniju interakciju i omogućuje još lakše upravljanje uređajima, svim njegovim opcijama i aplikacijama. Naglasak je stavljen i na dijeljenje sadržaja između televizora i mobilnih uređaja tako da omiljenu seriju, film ili utakmicu možete gledati i na mobilnom uređaju i sa samo jednim klikom ponovo taj sadržaj prebaciti na TV i uživati na njemu na velikom ekranu.

Naprednu tehnologiju prati i atraktivan dizajn te svaka od tri serije SUHDTV-a ima određene dizajnerske specifičnosti poput nakošenih rubova koji doprinose dubini TV-a i pružaju osjećaj još dubljeg 'uranjanja' u sadržaj (serija JS9500), naboranog dizajna sa stražnje strane televizora (serija JS9000), odnosno minimalističkog dizajna i stalka u obliku slova 'T' (JS85000).
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti