Za nekoliko dana počinje CES, a Alcatel je već otkrio što nas čeka

Riječ je o najvećem sajmu takvog kalibra na svijetu.

Viktor Gabaj Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 03.01.2016. / 21:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tek nas tri dana dijele od službenog otvorenja najvećeg svjetskog sajma novih tehnologija, čuveni CES (Consumer Electronics Show). Kao i svake godine, od 6. do 9. siječnja će pažnja medija i svih zainteresiranih u potrošačku elektroniku biti usmjerena upravo u Las Vegas, gdje se event već tradicionalno održava 12. godinu zaredom.

Ukratko rečeno, radi se o sajmu na kojem najpoznatije "face" tehnološke industrije predstavljaju svoje najnovije inovacije, a ove godine možemo očekivati veći naglasak na nosivoj tehnologiji (poput pametnih satova), sustavima pametnih kuća i naravno - novih, većih, naprednijih televizora kojima nas svake godine zatrpaju Samsung i LG, a upravo su prošle godine "ukrali show" svojim zakrivljenim perjanicama. 


 

Iako negdje na dnu ljestvice, među tu elitu proizvođača smjestio se i Alcatel koji je ove godine odlučio preduhitriti sajam i najaviti hardverske novitete čije službeno predstavljanje možemo očekivati u narednim danima. Naime, Alcatel je na svojem službenom blogu otkrio tri uređaja, među kojima se najviše ističe Pixi 3 tablet. Radi se o uređaju dijagonale 8 inča, a za sada iz kompanije nisu htjeli otkriti ništa više od obećanja da dolazi s GPS-om, mogućnošću upravljanja TV-om te podrškom za upravljanje glasom.

Izgleda da je Alcatel odlučio popuniti rupu na tržištu tableta, budući da je isto siromašno uređajima koji "vrte" Windows Phone operativni sustav pa se ovaj potez čini logičnim.

O cijeni ove 8-inčne igračke još uvijek možemo samo nagađati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti