'Živa je i zdrava': Hakeri šokirali ljubitelje Britney Spears

Hakeri su preuzeli kontrolu nad profilom na Twitteru Sony Musica i objavili kako je Britney preminula

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.12.2016. / 09:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon tragične vijesti o smrti Georgea Michaela na Božić, korisnici koji na Twitteru prate Sonyjev profil Sony Music jučer su se šokirali kada su pročitali tvitove kako je preminula Britney Spears. U dva tvita na Sonyjevom Twitteru tako je objavljeno 'RIP @britneyspears #RIPBritney 1981-2016' i 'Britney spears is dead by accident! We will tell you more soon #RIPBritney', no srećom Britney je živa i zdrava te su iz Sonyja objavili kako ove tvitove nije objavio nitko od njihovih zaposlenika.

'Pretpostavljam da je njihov račun hakiran', rekao je novinarima menadžer Britney Spears koji je dodao kako su tijekom prošlih godina 'neki klaunovi na internetu' širili slične informacije, no nikada putem Sonyjevog službenog profila na Twitteru. Njegova nagađanja o hakerima pokazala su se istinitima što su na kraju potvrdili i iz Sonyja iz kojeg su se ispričali Britney i njenim fanovima za konfuziju koja je stvorena objavom ovih lažnih informacija. Inače, Sony se više puta do sada našao na udaru hakera – najpoznatiji su hakerski napadi Anonymousa prije nekoliko godina te odmazda za objavu satiričnog filma 'The Interview' o planiranju ubojstva Kim Jong Una.

Srećom, iz Sonyja su brzo reagirali te im nije trebalo puno vremena za brisanje ove lažne vijesti koja je samo na kratko izazvala paniku među ljubiteljima Britney Spears. U tvitu kojeg je Sony objavio, a kasnije i izbrisao, za ovaj napad optužili su hakersku grupu OurMine koja je ove godine već hakirala profile na Twitteru Marka Zuckerberga, Netflixa, NFL itd.

Izvor: USA Today
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti