Zoom saslušanje mladog hakera zbog hakiranja Twittera prekinuto zbog nepozvanih gostiju

Upadice tih pojedinaca bile su toliko česte da je sudac na kraju bio primoran prekinuti saslušanje.

Martina Čizmić | 06.08.2020. / 12:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sudsko saslušanje mladog hakera s Floride kojeg se sumnjiči da je izveo hakerski napad na Twitter u kojem su na desecima popularnih profila objavljene lažne poruke o bitcoin "darivanju" također se našlo na udaru hakera.

Kako javlja BBC, zbog cijele situacije s koronavirusom na Floridi, saslušanje je zakazano putem aplikacije za videokonferencije Zoom. No nakon opetovanih prekidanja saslušanje je prekinuto.

Slika nije dostupna Koristite računalo sa Windows 7 i aplikaciju Zoom? Mogli biste biti na udaru hakera

Slika nije dostupna Hakeri iskorištavaju neopreznost: Ne nasjedajte na lažne pozive na Zoom, Teams i Meet!

Naime, nekoliko korisnika Zooma promijenilo je svoja korisnička imena kako bi imitirala ona CNN-ovih i BBC-jevih novinara te nepozvano upalo na saslušanje. Upadice tih pojedinaca bile su toliko česte da je sudac na kraju bio primoran prekinuti saslušanje.

Međutim, kad je saslušanje nastavljeno, upadi su se također nastavili. Neki su "sudionici" puštali glazbu, drugi su prikazivali pornografiju, pa je nakon toga saslušanje u potpunosti prekinuto.

Problem je što sudac (odnosno sud) koji je organizirao Zoom konferenciju, to nije i zaštitio lozinkom. Tako je svatko tko je imao identifikacijski broj konferencije mogao prisustvovati, bez ikakva odobrenja.

Web kamera, ilustracija Novi sigurnosni propust omogućuje nepozvane goste u video razgovorima

Ovo nije prvi put da su sastanci organizirani putem Zooma prizvali i nepozvane goste koji su prikazivali neprimjeren sadržaj. Iz Zooma su u nekoliko navrata pozivali svoje korisnike da iskoriste opciju postavljanja lozinki ne bi li tako onemogućili nepozvane goste.

Inače, što se saslušanja tiče, ono je nastavljeno i bez Zooma. Tinejdžer je izjavio da nije kriv, a sudac je odredio jamčevinu u iznosu od 750 tisuća dolara. Mladi haker optužen je po 30 točaka optužnice, među kojima su prijevara i krađa.

Izvor: BBC

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti