Brojna poboljšanja: Samsung predstavio Galaxy S7 i S7 Edge

Utor za memorijske kartice, vodootpornost, jača baterija, snažan procesor i kvalitetnija kamera neka su od poboljšanja koja donose dva nova modela iz Galaxy S7 serije

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.02.2016. / 08:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Najveći mobilni sajam na svijetu svoja vrata službeno otvara danas, no ono najzanimljivije, odnosno pametne telefone čiju smo najavu svi s nestrpljenjem dugo vremena očekivali, predstavljeno je na jučerašnjim konferencijama za novinare. Samsung i LG tako su predstavili nove modele smartphonea za koje već sada možemo reći da će biti u najužoj konkurenciji za najbolji telefon 2016. LG je predstavio model G5 koji ima mogućnost zamjene baterije i dodavanja zanimljivih dodataka te smo o njemu već pisali, dok je Samsung, kao i prošle godine, predstavio dva modela iz Galaxy S serije - S7 i S7 Edge. Edge model, naravno, dolazi sa zakrivljenim ekranom, a osim po zakrivljenosti ekrani se razlikuju i po veličini – dijagonala 'običnog' S7 iznosi 5,1 inča, dok model Edge ima 5,5 inčni ekran te je na oba modela riječ o AMOLED ekranima rezolucije 2,560x1,440 piksela.

Telefone pokreće Qualcommov Snapdragon 820 procesor (odnosno, na nekim tržištima umjesto Snapdragona pokretat će ih Samsungov Exynos procesor), rade na Androidu 6.0 Marsmallow te imaju 4GB RAM-a i 32, odnosno 64GB memorije za pohranu, a kao što su to najavljivale brojne glasine, modeli iz Galaxy S7 serije (ponovno) imaju utor za microSD memorijske kartice tako da se uz pomoć kartica memorija može proširiti za čak 200GB, što bi i najzahtjevnijim korisnicima trebali biti dovoljno. Novi telefoni dolaze i s novom, odnosno kvalitetnijom kamerom rezolucije 12MP čije su glavne značajke još veća kvaliteta snimljenog sadržaja (pogotovo u uvjetima slabijeg osvjetljenja) i brži autofokus. 'Izgleda gotovo jednako kao i S6', komentirali su Galaxy S7 na Cnetu i dodali kako ovi modeli donose neka značajna poboljšanja zahvaljujući kojima se u Samsungu nadaju kako će ponovno porasti potražnja za njihovim top telefonima – osim već spomenutog utora za memorijske kartice, ovi telefoni su i vodootporni, povećan je kapacitet baterije (koja se može puniti bežično), a dolaze i s jačim procesorom i boljom kamerom.

Još jedna zanimljiva opcija o kojoj se prije početka ovog kongresa pisalo kao o novitetu LG-jevog G5 modela jest 'Always on' ekran – na ekranu će se uvijek prikazivati osnovne informacije poput vremena, datuma, sastanaka i obavijesti, osim kada je telefon u džepu, što će prepoznati senzori ugrađeni u nove Galaxyje i ugasiti ekran te na taj način smanjiti potrošnju baterije. Svi oni koji su dugo čekali ove telefone i žele ih kupiti, već danas mogu prednaručiti Galaxy S7 i S7 Edge, a njihova službena prodaja počinje 11. ožujka. 

Izvor: Samsung

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti