Facebook će poput Shazama omogućiti prepoznavanje pjesama i filmova kroz aplikaciju

Prošle godine na Facebooku podijelili smo 5 milijardi statusa na spiku “feeling proud”, “drinking coffee” i slične, a od sada ćemo to moći činiti još jednostavnije i interaktivnije.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 21.05.2014. / 20:22

Facebook će poput Shazama omogućiti prepoznavanje pjesama i filmova kroz aplikaciju

Prošle godine na Facebooku podijelili smo 5 milijardi statusa na spiku “feeling proud”, “drinking coffee” i slično, a od sada ćemo to moći činiti još jednostavnije i interaktivnije.

Vjerojatno ste probali Shazam i znate kako funkcionira aplikacija. Dakle, kada čujete neku pjesmu, uključite aplikaciju i kliknete na veliki gumb koji vam za nekoliko sekundi detektira koju pjesmu slušate. Genijalno, zar ne?

Sličnu stvar uskoro ćete moći raditi na iOS i Android aplikacijama Facebooka. Dakle, kada ćete pisati neki status, aplikacija će automatski prepoznati koju pjesmu slušate i ponuditi vam opciju da samo kliknete na nju i dopišete vašu poruku. Naravno, ovo je moguće samo ukoliko ste aktivirali tu mogućnost. 

S druge strane moguće je prepoznati i koji film ili seriju gledate, na isti način — čak i bez da tipkate bilo što. Isto kao i običan post, možete odabrati tko će vidjeti vašu poruku, a svi korisnici će odmah imati priliku poslušati 30 sekundni isječak, dok će kod serija ili filmova biti objavljen samo kratki isječak s određene sezone i epizode.

Ove mogućnosti na Facebook aplikaciji stižu u narednim tjednima, a u nastavku možete vidjeti kako to izgleda iz prve ruke.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti