Genijalan izum za ljetne vrućine: "Osobna klima" koju možete sakriti ispod odjeće

WearCoolom se upravlja pomoću aplikacije, što omogućuje diskretno mijenjanje postavki čak i kad ste u javnom prijevozu ili pak na sastanku.

Martina Čizmić | 18.07.2023. / 12:01

WearCool (Foto: Gloture)

Koliko ste često ovih vrućih dana poželjeli imati nešto što bi vas ohladilo i kad niste u klimatiziranim prostorijama? Nešto poput - osobne klime. 

Japanska tvrtka Gloture bavi se razvojem različitih proizvoda, a jedan od popularnijih tijekom ljetnih mjeseci zasigurno će bit njihov klimatizirani pojas - WearCool. 

Kako navode na svojim internetskim stranicama, WearCool pojas moguće je nositi ispod odjeće (za intenzivniji doživljaj hlađenja), ali i preko lagane odjeće. Opisuju ga kao pametni ventilator koji hladi tijelo ugodnim povjetarcem uz površinu kože. Napaja ga 5000mAh jaka baterija, koju je moguće puniti pomoću USB-C kabela, a koja je dovoljna za 17 sati kontinuiranog hlađenja. 

Iako u Glotureu kažu kako hladi puhanjem jačinom od pet metara u sekundi što je usporedivo s laganim ljetnim povjetarcem, možete biti sigurni da se zbog njega nećete prehladiti niti će vas uhvatiti u leđima. 

WearCool (Foto: Gloture)

Kako bi bio ugodan za nošenje, kućište je napravljeno od materijala koji apsorbiraju toplinu te niza ventilatora koji su usmjereni da pušu prema gore. Težak je tek 488 grama (otprilike kao dva pametna telefona), a mogu ga nositi osobe čiji struk ima obujam od 70 do 105 centimetara. 

WearCoolom se upravlja pomoću aplikacije, što omogućuje diskretno mijenjanje postavki čak i kad ste u javnom prijevozu ili pak na sastanku. 

A sad loša vijest: WearCool će biti dostupan u Japanu po cijeni od oko 210 eura. Iako na svojim internetskim stranicama ne preciziraju dostavljaju li u Europu, čini se kako bi troškovi poštarine i carine ipak mogli biti previsoki. No, ako imate nekoga u Japanu i isprobate ovu "osobnu klimu", javite nam svoje dojmove. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti