Grupa iskusnih profesionalaca udružila snage i napravila svoju prvu videoigru

ReSetna pripada svjetski popularnom žanru metroidvania, zasnovanom na dubokoj priči, izazovnoj igrivosti i uvjerljivim likovima.

Martina Čizmić | 08.03.2024. / 11:15

Galerija

Iako kao tvrtka za izradu videoigara postoje manje od godinu dana, Today’s Games uspjela je okupiti prekaljene profesionalce i napraviti svoju prvu videoigru. Da se radi o ljudima koji imaju iskustva u stvaranju videoigara možda najbolje govori činjenica da su radili na hitovima kao što su League of Legends, SCUM, Serious Sam, Red Solstice i Talos Principle.

No, njihova prva zajednička videoigra, ReSetna, ovih je dana svijetu pokazala što može očekivati krajem godine kad bude dostupna na tržištu za PC, Playstation 5, Xbox Series X/S, Nintendo.

Kako su pojasnili, ReSetna pripada svjetski popularnom žanru metroidvania, zasnovanom na dubokoj priči, izazovnoj igrivosti i uvjerljivim likovima. Igra je smještena u tajanstveni postapokaliptični svijet zvan C_Amber, naseljen strojevima koji sebe doživljavaju živim bićima. Nakon što se njihova civilizacija uruši zbog užasne epidemije virusa, jedinstveni ženski robot misteriozno je aktiviran na udaljenoj lokaciji.

Sve što zna je da se zove ReSetna i da njezino postojanje ima smisla. Ono što slijedi je putovanje puno neizvjesnosti i tajni koje treba razriješiti, jer ništa nije onako kakvim se čini u ovom carstvu poremećenih mašina.

Uzbuđeni smo što možemo predstaviti igru koja ima sve ono najbolje iz žanra metroidvania, ali i niz inovativnih elemenata kojim nam je cilj unaprijediti svjetski razvoj tog žanra upravo za njegove brojne obožavatelje. Stvaramo izazovnu igru visoke igrivosti, bez opcija prilagođavanja težine te jedinstvenim, inovativnim načinom kojim igrači mogu izgraditi svoje sposobnosti. Priča je duboka, a u likove se izuzetno lako uživjeti, baš kao u našim omiljenim metroidvaniama. Jedva čekamo pokazati svijetu više, rekao je Darijan Kosić, CEO tvrtke Today's Games.

Kako igra izgleda, pokazali su u traileru, a ističu, u izradi je i ReSetnina stranica na STEAM-u gdje će igrači moći dobiti više informacija o samoj igri, ali i staviti ju na svoju listu želja. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti