HMD predstavio prvu Nokiju s PureDisplay tehnologijom - Nokia 7.1

Nokia 7.1 nudi napredne mogućnosti snimanja koje pokreće dvostruka stražnja kamera sa ZEISS optikom.

Martina Čizmić | 05.10.2018. / 07:34

Nokia 7.1 (Foto: HMD Global) (Foto: HMD Global)

HMD Global predstavio je Nokia 7.1, prvi pametni telefon s PureDisplay tehnologijom zaslona koja podiže ljestvicu video prikaza uz visoki kontrast, veću jasnoću i poboljšane boje.

Uključuje podršku za HDR10, što će podići video zapise na novu razinu i viši kontrast (1,000,000:1 dinamički raspon kontrasta) uz veću jasnoću.

Čisti i svijetli full HD+ 5.84” zaslon omjera 19:9 automatski će prilagoditi svjetlinu i kontrast ambijentu. Ovaj doživljaj dostupan je za sve video zapise, uključujući one koji nisu u HDR kvaliteti, tako što će biti poboljšani u realnom vremenu, korištenjem posebnog 16bitnog procesora koji obrađuje milijune piksela u sekundi.

Uređaj Nokia 7.1 pokreće Qualcomm Snapdragon 636 mobilna platforma koja podržava veliki skok u izvedbi. Ova platforma isporučuje najbolje grafičke performanse uz učinkovito korištenje baterije. USB tip-C brzo punjenje može napuniti do 50% baterije u 30 minuta.

 Gotovo dvije trećine videozapisa u svijetu gleda se na mobitelima, zato predstavljamo PureDisplay tehnologiju zaslona koja svima pruža vrhunsko iskustvo gledanja sadržaja na pametnom telefonu. Nokia 7.1 u realnom će vremenu pretvoriti SDR sadržaj u HDR iskustvo, što za vas znači uživanje u HDR zabavi čak i kada je sadržaj snimljen drugačije. Vjerujemo da je najbolja kamera ona koju nosite sa sobom pa smo zato dizajnirali novo iskustvo snimanja uz ZEISS optiku, s brzim autofokusom koji omogućava tehnologija dvofazne detekcije za snimanje nevjerojatnih HDR fotografija. Uzbuđeni smo što imamo priliku predstaviti jedinstveno premium iskustvo u suradnji s najboljim partnerima i ponuditi vam pametni telefon koji se ističe u masi, istaknuo je glavni direktor zadužen za proizvodnju, Juho Sarvikas.

U telefonu Nokia 7.1 dizajn se susreće s vrhunskom izradom i pruža kvalitetu, premium materijale i izradu. Primijenivši dizajn tehnike koje se koriste u draguljarstvu i izradi vrhunskih satova, Nokia 7.1 nudi estetski ugodan kontrast različitih obrada metala koje se glatko spajaju.

Jedinstvena igra boja koja se postiže korištenjem loma svjetla u staklu postiže duboke, bogate i neutralne boje koje hvataju svjetlost i dubinu. Nokia 7.1 može se pohvaliti majstorskom izradom završnih detalja kao što je dvostruko anodiziran, precizno rezan aluminij obojenih rubova. Dojam čvrstoće dobiven je zahvaljujući okviru od aluminija serije 6000 koji je u sredini od lijevanog metala.

Sjajne i precizne fotografije

Nokia 7.1 (Foto: HMD Global) (Foto: HMD Global)

Nokia 7.1 ima vrlo osjetljive 12MP/5MP kamere sa ZEISS optikom i dvije faze detekcije te pruža super precizni autofokus i sjajne snimke bez obzira na uvjete osvjetljenja.

Uz dvostruku stražnju kameru ili prednju kameru od 8MP koja koristi umjetnu inteligenciju da umjetnički zamuti pozadinu, lako se snimaju fotografije s "bokeh" efektom.

Novo korisničko sučelje kamere daje potpunu kontrolu nad bijelim balansom, osjetljivošću, brzinom zatvarača i otvorom blende u Pro Camera načinu. Prednja kamera pametnog telefona Nokia 7.1, poboljšanja umjetnom inteligencijom, uvodi prepoznavanje lica i animirane 3D persone, maske i filtere. Jedan pritisak tipke dovoljan je da #bothie snimka krene s prikazivanjem uživo, a pritom je moguće koristiti zabavne filtere i maske u stvarnom vremenu i podijeliti sadržaj na Facebook i YouTube kanalima brzo, lako i izravno iz kamere aplikacije.

Čist, siguran i ažuran uz Android One

Nokia 7.1 s Android One pruža veliki prostor za pohranu i dugotrajnu bateriju, te dolaze s najnovijim inovacijama koje pokreće umjetna inteligencija, koje je razvio Google.

Ovaj će uređaj tri godine primati redovna mjesečna sigurnosna ažuriranja uz dvije godine ažuriranja operativnog sustava, što je zajamčeno Android One programom. Uz to, Google Play protect skenira sve aplikacije u telefonu kako bi bile sigurne od malwarea.

Nokia 7.1 pametni je telefon spreman za Android 9 nadogradnju koja uključuje značajke umjetne inteligencije koje će uređaj učiniti pametnijim, bržim i prilagodljivim. Značajka prilagodljive baterije ograničava potrošnju baterije za aplikacije koje se ne koriste često, a aplikacija Radnje predviđa što će korisnik učiniti kako bi brže ostvario sljedeću radnju.

Nokia 7.1 dolazi u ponoćno plavoj ili sjajnoj čelik boji, i bit će dostupna na određenim tržištima od listopada u dvije RAM/ROM opcije 3GB/32GB i 4GB/64GB po prosječnoj cijeni od €319 (oko 2400 kuna) za verziju 3GB/32GB i €349 (oko 2600 kuna) za 4GB/64GB.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti