Hoće li na kraju uopće doći do borbe između Muska i Zuckerberga?

Što je u konačnici Muskov motiv za ovakve objave i provokacije? I je li njegov izazov Zuckerbergu ikad bio ozbiljan?

Martina Čizmić | 17.08.2023. / 10:53

Mark Zuckerberg i Elon Musk (Foto: Afp)

Dvojica šefova najpoznatijih društvenih mreža, Mark Zuckerberg i Elon Musk, zaintrigirali su javnost kad su, preko svojih društvenih mreža Threads i X, naizgled dogovorili međusobnu borbu u kavezu.

Mark Zuckerberg i Elon Musk Sprema li nam se okršaj titana? Musk i Zuckerberg dogovorili borbu - u kavezu

Na samom početku, stvari su se činile veoma jednostavne. Zuckerberg je prihvatio Muskove insinuacije oko potencijalne borbe i poručio mu da mu samo javi mjesto i vrijeme. I onda su se stvari zakomplicirale. Prvo je Musk predložio da borba bude u Las Vegasu, u areni u kojoj se inače održavaju susreti borilačkih sportova. Onda je Zuckerberg predložio datum - 26. kolovoza, uz napomenu da borba bude humanitarnog karaktera.

A, onda je cijela stvar, naizgled propala, jer je Musk objavio da ne može tako brzo jer treba obaviti magnetsku rezonancu i možda će trebati na operaciju.

I dok je Zuckerberg to shvatio kao odgodu, Musk je očito odlučio provocirati i dalje.

Mark Zuckerberg i Elon Musk Musk i Zuckerberg svoj meč sele iz SAD-a? Snage bi mogli odmjeriti na drugoj strani svijeta

Elon Musk u kostimu “Muškarci vole rat”: Musk najavio borbu u kavezu sa Zuckerbergom koju će platforma X emitirati uživo

Na platformi X je objavio kako je bio u kontaktu s talijanskom premijerkom (kako se ona uklapa u cijelu priču, još uvijek nije jasno) te kako će borba biti održana u Rimu na nekoj "epskoj lokaciji", a da će biti prenošena na platformi X i Meti. No, Zuckerberg nije odgovorio na te informacije.

Ali čini se kako je Musku cilj isprovocirati Zuckerberga, a ne stati nasuprot njega u "poštenoj" borbi. Jer nakon što je Zuckerberg izignorirao Muska, šef X-a mu je napisao da će biti u Palo Alto (gdje Zuckerberg živi) te "borimo se u tvom oktagonu".

To je, očito, bilo previše za Zuckerberga koji je na Threadsu napisao kako je očito da Musk nije dovoljno ozbiljan što se tiče borbe i da je vrijeme da "nastavimo svaki svojim putem". Dodao je da "ako Elon ikad postane ozbiljan oko stvarnog datuma i službenog događanja, zna kako doći do mene".

Mark Zuckerberg i Elon Musk U iščekivanju prave Musk i Zuckerberg "treniraju" verbalnu borbu

Međutim, Musk to nije napravio. Upravo suprotno. Iskopao je u X-ovoj arhivi da je Zuckerberg imao račun na toj platformi (koji ne koristiti godinama) te uporno tagirao Zuckerberga u svojim objavama. Na kraju je čak napisao kako će se svojom Teslom odvesti do Zuckerbergove kuće i sve prenositi uživo "kako bi mogli pratiti našu avanturu u stvarnom vremenu!".

 

 

Iako su se Muskovi pratitelji uzbudili zbog te objave, od svega na kraju nije bilo ništa. Nit je Musk otišao do Zuckerberga, nit je, kako su poručili iz Mete, Zuckerberg bio kod kuće.

Ono što više zabrinjava od Muskovog čudnog i impulzivnog ponašanja, je činjenica da je na vlastitoj platformi želio napraviti ono što je drugima - zabranio. Naime, prisjetimo se kad je tinejdžer objavljivao na Twitteru gdje se trenutno nalazi Muskov (i još nekih poznatih ljudi) zrakoplov u svakom trenutku. Musk je tad zatražio od vlasnika profila @ElonJet da to prestane raditi jer ugrožava njegovu privatnost i sigurnost. No, Musk je (barem je tako napisao) bio spreman sjesti u Teslu i uživo prenositi vožnju do Zuckerbergove kuće. Ako to nije kršenje nečije privatnosti i ugrožavanje sigurnosti - što onda je?

Slika nije dostupna Milijarder Musk ponudio studentu 5000 dolara za brisanje profila koji prati njegov avion: ''Probaj s 50.000''

Realno gledajući, Musk fizički ne može nauditi Zuckerbergu, niti bi mu to bilo u interesu. No, Meta godišnje izdvaja čak 14 milijuna dolara za Zuckerbergovo osiguranje i ekipi zaduženoj za čuvanje Zuckerberga i njegove obitelji ovakve Muskove dogodovštine sigurno nisu drage.

Što je u konačnici Muskov motiv za ovakve objave i provokacije? I je li njegov izazov Zuckerbergu ikad bio ozbiljan? Što god bilo u pozadini, očito je da nećemo tako skoro vidjeti pravi, konkretni, okršaj Muska i Zuckerberga u ringu. Bio on u Las Vegasu, Palo Altu ili pak negdje u Italiji.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti