Honor u Parizu predstavlja nove telefone: Što možemo očekivati od serije 90

Osim Honor 90 u Parizu će biti predstavljen i Honor 90 Lite, a zasad nije poznato hoće li i kad Honor 90 Pro biti dostupan u Europi.

Martina Čizmić | 06.07.2023. / 08:44

Honor 90 (Foto: Honor)

Honor je odlučio dodatno povećati temperaturu ovog ljeta i zaoštriti konkurenciju na europskom tržištu pametnih telefona. Nakon što su krajem svibnja predstavljeni u Kini, Honorovi uređaji serije 90 svoju će globalnu premijeru doživjeti u Parizu 6. srpnja.

S obzirom na to da je uređaj već bio prikazan javnosti, zapravo i nema nepoznanica. Iz Honora vezano za ovu seriju uređaja srednjeg cjenovnog razreda posebno ističu - duh modernosti. 

Tako serija 90 dolazi s tankim i elegantnim dizajnom, koji bi trebao olakšati i samo korištenje uređaja. Unatoč tom tankom izgledu, iz Honora ističu kako je telefon napravljen tako da može podnijeti udarce i padove u svakodnevnom životu. 

Uz dizajn, u Honoru su posebnu pozornost posvetili kamerama koje su ugrađene u seriju Honor 90. Tako ova serija dolazi s kamerom Ultra Clear koja ima HDR tehnologiju te poboljšanu mogućnost snimanja i u uvjetima slabog osvjetljenja. 

Jedna je od ključnih značajki serije i 6,7-inčni AMOLED Quad Curved Floating zaslon s Billion Color Display, za koji kažu kako može prikazivati širi spektar nijansi s većom točnošću. Visokorazlučivi AMOLED panel (2664 x 1200) može prikazati 1,07 milijardi boja i 100 % DCI-P3 prostora boja. Možda su se upravo zbog tih žarkih boja (HDR svjetlina od 1600 nita) u Honoru pobrinuli i da zaštite oči korisnika. Tako su uvrstili značajke koje smanjuju štetno plavo svjetlo te prilagođavaju svjetlinu i temperaturu boje zaslona na temelju okolne svjetlosti.

Tu je i Flicker Free Display Effect, koji pomaže u sprječavanju zamora očiju pri korištenju uređaja u slabije osvijetljenim okruženjima jer koristi 3840Hz PWM prigušivanja.

Linija Honor 90 dolazi s glavnom kamerom od 200 MP i kamerom za selfije od 50 MP. Honor 90 koristi Snapdragon 7 Gen 1 i GPU Turbo X hardver za podršku igranju performansi te ima bateriju od 5000 mAh.

Osim Honor 90 u Parizu će biti predstavljen i Honor 90 Lite, a zasad nije poznato hoće li i kad Honor 90 Pro biti dostupan u Europi. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti