Hrvatski brend predstavlja svoj prvi pametni telefon s trostrukom kamerom

F10 Pro dolazi s ugrađenom baterijom od 4.000 mAh te podržava brzo bežično punjenje.

Martina Čizmić | 11.02.2019. / 11:10

Noa F10 Pro (Foto: Hangar 18) (Foto: Hangar 18)

Hrvatski brend pametnih telefona Noa u Barceloni će na Mobile World Congressu 2019 predstaviti još jedan pametni telefon iz Element F serije – Noa F10 Pro. Posebnosti ovog smartphonea su kvalitetna kamera kojom upravlja umjetna inteligencija, kapacitet baterije, brzo bežično punjenje i dizajn zaslona.

Noa F10 Pro prvi je pametni telefon bjelovarske tvrtke s trostrukom kamera na stražnjoj strani mobitela te prednjom „selfie“ kamerom od čak 25 MP.

Noa F10 Pro ima trostruku stražnju kameru od 20+16+5 MP, a dolazi i sa opcijom „super night mode“ kojom pomoću najjače kamere u uvjetima slabog osvjetljenja ili sumraka snimati vrhunske fotografije. Treća kamera od 5 MP sadrži dubinski senzor za efekt zamućenja (bokeh) na fotografijama.

Kamera obogaćena s AI funkcionalnostima omogućuje nekoliko različitih načina snimanja: Portrait, Urban, Night, Gourmet, Blue Sky, Sunset, Landscape, Backlight, Beach i Plant. Pomoću „oversampling“ tehnologije, F10 Pro će moći snimati fotografije do 96 MP.

Prednja kamera od 25 MP smještena je na samom vrhu zaslona u takozvanom zubiću ili „U notch-u“ čime je postignut gotovo bazel-less IPS ekran s dijagonalama od 6.3” u FHD+ rezoluciji i 2340 x 1080 piksela.

Za sve one kojima je trajanje baterije među najvažnijim stavkama na pametnom telefonu, F10 Pro dolazi s ugrađenom baterijom od 4.000 mAh te podržava brzo bežično punjenje.

Za sigurnost se brine brz i precizan čitač otiska prstiju te Face ID odnosno funkcija prepoznavanja lica. Kvaliteti zvuka na ovom uređaju doprinosi DTS sound tehnologija.

Ovaj pametni telefon radit će na MediaTek Helio P60 procesoru s 8 jezgri koje kucaju na 2,0 GHz i koristit će najnoviji Android 9.0 Pie kao operativni sustav. Uređaj raspolaže s 8 GB RAM memorije i 128 GB memorije za pohranu podataka koju je moguće proširiti s dodatnih 128 GB pomoću memorijske kartice.

Pametni telefon F10 Pro će biti dostupan u crnoj i plavoj “twilight” boji s cijenom od oko 299 eura (oko 2200 kuna).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti