Huawei odlučio nagraditi 190.000 svojih zaposlenika s ukupno 286 milijuna dolara bonusa na plaće

Bonuse će dobiti gotovo svi zaposleni u Huaweiju, a najveći dio dobit će oni zaposleni u odjelu istraživanja i razvoja.

Branimir Vorša | 12.11.2019. / 10:52

Huawei (Foto: Huawei)

Kineski telekom div Huawei Technologies izvijestio je da planira zaposlenicima isplatiti ukupno 286 milijuna dolara u obliku bonusa na plaće i kao nagradu za naporad rad i pomoć u prevladavanju američke trgovinske zabrane.

Najveći svjetski proizvođač telekom opreme istaknuo je i da pokušavaju pronaći alternative za američki hardver, nakon što im je SAD praktički zabranio poslovanje s američkim tvrtkama te im na taj način prekinuo izvor ključnih hardverskih komponenti.

Bonus koji Huawei namjerava isplatiti gotovo svakom od 190.000 svojih zaposlenika znak je prepoznavanja napornog rada i truda koji su ti isti zaposlenici uložili kako bi se nadvladao trgovinski pritisak koji je nametnuo SAD.

Huawei Nakon američke zabrane Huawei želi pridobiti europske razvojne programere

5G U Kini pokrenuta najveća 5G mreža na svijetu

Većina od tog milijunskog iznosa vjerojatno će otići zaposlenima u odjelu istraživanja i razvoja te zaposlenima koji rade na pronalasku novih opskrbnih lanaca za Huawei, koji ne dolaze iz SAD-a.

Brojni dužnosnici američke vlade vjeruju da Huaweijeva oprema, posebice 5G mreže, predstavljaju sigurnosni rizik zbog navodne bliske veze te kompanije s kineskom vladom. Huawei je porekao bilo kakvu ulogu kineske vlade u njihovim operacijama.

Huawei je i drugi najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, a porast prodaje njihovih uređaja donio im je 27 posto više prihoda u trećem kvartalu 2019. godine i unatoč američkom pritisku.

Izvor: Reuters

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti