Ivy Bridge stiže krajem travnja

Novi procesor iz Intela Ivy Bridge, prema mnogima i njihov najbolji procesor, stiže krajem travnja što znači da nas očekuje poplava novih laptopa i stolnih računala s novim procesorom.

Zimo Zimo Zimo | 04.04.2012. / 11:12

Ivy Bridge stiže krajem travnja

Novi linija procesora iz Intela Ivy Bridge, prema mnogima i njihov najbolji procesor, stiže krajem travnja što znači da nas očekuje poplava novih laptopa i stolnih računala s novim procesorom.

Iako još ništa nije službeno objavljeno, Cnet navodi kako su dobili informaciju da će Intel objaviti novi Ivy Bridge 23. travnja, ako ne i ranije.

Naime, Ivy Bridge je procesor izrađen u 3D tehnici i za razliku od njegovog prethodnika Sandy Bridgea (32 nm čip) Ivy je 22-nanometarski čip. Ovaj je procesor jedan od najbitnijih proizvoda iz Intela, barem što se tiče naglaska na grafiku.

'Grafika je dio gdje će se vidjeti najviše napretka', istaknuli su izvori za Cnet, dok je tradicionalno fokus Intela bio na povećanju performansa CPU-a.

Ivy Bridge je bitan za cijeli sektor prijenosnih računala, pa tako osim što će proizvođači poput HP-a, Della, Sonya, Toshibe, Acera i Asusa vjerojatno izaći s novim modelima, puno se priča i o tome da će Apple objaviti tanji MacBook Pro od 15 i 13 inča koji će imati Ivy Bridge.

Naime, ovaj će procesor, zahvaljujući svojoj 3D konstrukciji, funkcionirati na nižoj voltaži s manje propuštanja za razliku od prethodnih Intelovih čipova, pružajući tako poboljšane performanse i bolju energetsku učinkovitost.

Osim navedenog, Ivy Bridge imat će ugrađen USB 3.0, ujedno i prvi puta da će Intel napraviti tako nešto. Ovo je i logičan potez, pošto se smatra da će samo ove godine biti isporučeno oko 400 milijuna uređaja s USB-om 3.0.

Više o Ivy Bridge procesoru možete pročitati na stranicama Cneta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti