Je li ovo budućnost televizije? Panasonic na CES-u predstavio proziran TV

Tehnologija "transparentnih" zaslona i nije neki novitet, no Panasonic je na ovogodišnjem CES-u pokazao da je zna iskoristiti.

Viktor Gabaj Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 08.01.2016. / 12:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Čini se kako i na ovogodišnjem CES-u neće nedostajati noviteta na polju inovativnih tehnologija. Kao prvi dokaz tomu spominje se LG-jev 18-inčni ekran koji se može savijati poput papira, a s čijom smo se tehnologijom mogli upoznati još na CES-u 2015 kada su Sony i Samsung prvi predstavili svoje zakrivljene televizore. LG je ove godine otišao korak ispred, pa tako sada možemo iste te zaslone (doduše u nešto manjim dimenzijama) savijati, no sve je to uspio zasjeniti - Panasonic.

Ova japanska kompanija je na svojem štandu izložila svoju viziju prozirnog zaslona. Iako se ne može savijati poput onog LG-jevog, ovaj donosi jači "wow" efekt te je namijenjen za dnevne boravke, a cijela stvar funkcionira na poprilično jednostavan način. Drvena prepreka koja izgleda kao polica iza zaslona je zapravo hrpa mikro LED-ica koje projiciraju sliku na stakleni panel koji zapravo nije u potpunosti proziran, no, kako kažu iz Panasonica, njihovi inženjeri još rade na tome. 

Sve skupa izgleda poprilično futuristički, no ipak ćemo morati pričekati koju godinu da ekipa iz Panasonica usavrši ovu tehnologiju, a zatim ostatak tržišnih igrača ulovi isti koncept. Slika prikaza ograničena je na full HD rezoluciju, a već smo čuli da i iz kompanije baš nisu sretni prozirnošću stakla.




 



 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti