Kraj je blizu: BlackBerry tone sve dublje

Broj ljubitelja BlackBerryja sve je manji, a pokazalo se kako oni ne žele Googleov mobilni operativni sustav na BB hardveru

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.06.2016. / 08:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tijekom posljednjih godina šefovi BlackBerryja na brojne su načine pokušavali spasiti kompaniju – predstavili su novi operativni sustav, modele s hardverskim tipkovnicama i ekranima osjetljivim na dodir, a na kraju su čak predstavili i mobilni uređaj Priv s kliznom tipkovnicom koji radi na Googleovom Androidu. U BlackBerryju su se nadali kako će ovaj telefon na krilima Androida i tipkovnice privući veliki broj korisnika i spasiti kompaniju, no pokazalo se da je potražnja za ovim uređajem puno manja od predviđenog. O problemima ove kompanije nedavno je progovorio 'neimenovani izvor' američkog mobilnog operatera AT&T koji je upozorio na zabrinjavajuću prodaju modela Priv – većina onih koji su kupili ovaj uređaj ljubitelji su i dosadašnji korisnici BlackBerryjevih telefona te su oni, nezadovoljni Androidom, često vraćali telefone i zamijenili ih za druge modele.

Također, problematična je i cijena ovog modela (700 dolara neotključan) koja je veća od daleko popularnijeg iPhonea. Izvršni direktor BlackBerryja John Chen ranije je već spominjao kako je ova godina ključna za kompaniju i da bi, ako ne uspiju okrenuti negativne trendove, mogli odustati od danjeg razvoja pametnih telefona. Planovi BB-a za ovu godinu uključuju još dva telefona koja rade na Androidu, no sudeći prema informacijama o nezadovoljstvu korisnika Androidom na BlackBerryjima, čini se kako je kraj ove kompanije (odnosno dijela zaduženog za prodaju telefona) jako blizu.

Izvor: Digital Trends

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti