Kraj za Nintendo Switch? Japanska kompanija namjerava ga zamijeniti novom generacijom konzole

Nintendo bi uskoro trebao predstaviti hardverski moćniju verziju Switcha koja bi s vremenom trebala u potpunosti zamijeniti originalni model predstavljen još 2017.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.05.2021. / 12:10

Nintendo (Foto: AFP)

Glasine o novoj generaciji Nintendove konzole Switch internetom kruže mjesecima, a posljednje informacije kažu kako bi je japanska kompanija mogla predstaviti već tijekom sljedeća dva tjedna. Plan je konzolu (spominje se ime Switch Pro) predstaviti prije velikog gamerskog sajma E3 koji će se održati između 12. i 15. lipnja, a kao razlog brzog predstavljanja ovog modela navodi se želja Nintendovih čelnika da developeri tijekom sajma prikažu igre koje će podržavati uređaj s jačim hardverom. Ipak, svi ljubitelji Nintenda na početak prodaje trebali bi sačekati još neko vrijeme.

Slika nije dostupna Valve priprema PC igraću konzolu po uzoru na Nintendo Switch

Prema nekoliko medijskih izvora, proizvodnja nove konzole trebala bi početi tijekom srpnja, dok je na tržištu možemo očekivati tijekom rujna ili listopada.

Usprkos trenutačnoj nestašici čipova, Nintendovi dobavljači uvjereni su da neće biti problema s proizvodnjom, odnosno dostupnosti nove konzole. Od modela Switch Pro ne treba očekivati neku revoluciju, već samo nadogradnju postojećeg modela koja će donijeti snažniji hardver i podršku za 4K te OLED ekran dijagonale 7 inča. Nova generacija na početku će se prodavati zajedno s aktualnim modelom, no plan japanske tvrtke je tijekom vremena prestati s proizvodnjom običnog Switcha i na tržištu zadržati samo model Switch Pro. Također, u prodaji će ostati i Switch Lite.

Slika nije dostupna Roblox stiže i na PlayStation i Switch?

Naravno, kako je riječ o jačem modelu, tako će i njegova cijena biti viša u odnosu na Switch predstavljen 2017. i čija cijena na tržištu SAD-a iznosi 299 dolara.

Izvor: Eurogamer

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti