Kylie Minogue na turneji

Prije 9 godina, točnije 2002. Kylie Minogue ukrcala se na svoju petu i najveću do tada svjetsku turnaju nazvanu KylieFever koja je srušila sve rekorde posjećenosti i postavila nove standarde pop koncerata.

Zimo Zimo Danijel Levatić | 27.01.2011. / 10:36

Kylie Minogue na turneji

Prije 9 godina, točnije 2002. Kylie Minogue ukrcala se na svoju petu i najveću do tada svjetsku turnaju nazvanu KylieFever koja je srušila sve rekorde posjećenosti i postavila nove standarde pop koncerata.

NME je napisao: ''Jednog će dana svi koncerti biti poput ovog; fenomenalan stage, nastup bez greške.'' Nakon KylieFever uslijedo je Showgirl (2005), Homecoming (2006), te Kylie X (2008). Nevjerojatno, ali svaka turneja bila je veća i spektakularnija od prethodne. Sada, 2011.na redu je nova!

''Aphrodite – Les Folies Tour 2011'', kojom promovira aktualni album Aphrodite, pretendira da potuče sve dosadašnje rekorde – show je veći od bilo čega što ste vidjeli do sada! Stvorili su ga Kylie i William Baker, njezin dugogodišnji kreativni suradnik. Probe su počele prije Božića diljem svijeta.

Kylie u Londonu, plesači u Los Angelesu, tehničari u Pennsylvaniji i Montrealu, dok tim zadužen za video program svoj dio posla žustro radi u Velikoj Britaniji.  O turneji Kylie je izjavila: '' Probe su u tijeku i show polako poprima svoj završni oblik. To je i više nego sam se nadala. Svi iz ekipe rade sjajan posao i nivo stručnosti je zaista visok.. Moji prijatelji Dolce&Gabbana dizajnirali su fantastične kostime. Oduševljena sam ljubavlju i talentom uloženim u ovu turnaju i jedva čekam da fanovi postanu dio nje.''

Pozornica za europski dio turneje tehnički je najzahtjevniji i najkompliciraniji. Sadrži preko  milijun pokretnih dijelova, uključujući 30 vodenih topova, kišnih zavjesa i fontana. Sam stage košta preko 10 milijuna dolara, sagradio ga je Tait Tower, najveća svjetska kompanija za izradu pozornica, odgovorna za izgradnju pozornica za Rolling Stones, U2, Madonnu, The Wall, itd.

Vodene elemente u showu dizajnirao je tim koji je osmislio čuvenu Bellagio fontanu u Las Vegasu, te spaktakularni ''World of Colour'' show u Disneylandu, Californija.  Cjelokupna produkcija koja košta 25 milijuna dolara uključuje brojne plesače, zračne performere, te live band. Cijeli show prati ekipa od 100 ljudi i 25 kamiona!

Turneja započinje 19. veljače u Danskoj, O2 Areni u Londonu u kojoj će nastupiti čak pet puta: 7., 8., 9., 11. i 12 travnja. Na žalost domaćih fanova, kako sada stvari stoje, Kylie nećemo gledati u nekoj od naših Arena, a nama najbliži koncerti su u Munchenu 5. ožujka i Milanu 8. ožujka.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti